Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 24. 6. 2020.

| Politika

Niški odbornik poziva na ujedinjenje opozicije, iz DS-a oštri prema onima koji su odustali od bojkota

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
izbori
Odjeci izbora i bojkota; foto: Matija Gačić

Dok Miodrag Stanković, budući odbornik grupe “Niš, moj grad” i doskorašnji demokrata, poziva na ujedinjenje opozicije, iz niške Demokratske stranke poručuju toj grupi građana da su mandati koje su osvojili važni “samo njima samima”, a da budućnost pripada istinskoj opoziciji i građanima koji su bojkotovali izbore 21. juna. Demokrate ocenjuju da je bojkot uspeo jer će SNS vladati sam.

Izbori su završeni, ubedljivu većinu u Nišu odneo je SNS, ali uz izlaznost manju od 45%, dok je u gradski parlament uspela da uđe i lista “Niš, moj grad” sa 4 odbornika. Jedan od njih je Miodrag Stanković, bivši predsednik Gradskog odbora DS, koji kaže da su izbori bili nefer i nedemokratski, a da su pokazali da je potrebno ujedinjenje opozicije. Miodrag Stankovic Stanković ostaje odbornik u Skupštini; foto: Demokratska stranka

Sledeći izbori na nivou Srbije biće za manje od 2 godine što će doći jako brzo. Ujedinjena opozicija Srbije može i mora da ima svog kandidata za predsednika Srbije. Verujem da svi zajedno možemo pobedimo, a za pobedu je neophodna borba - kaže Stanković.

Dok Stanković poručuje da će nezadovoljne Nišlije imati svoje predstavnike u Skupštini, iz Demokratske stranke poručuju da su mandati “Niš, moj grad” važni samo njima samima. Demokrate podsećaju da su neki opozicionari u Nišu zagovarali bojkot, pa odustali u finišu, što je bio slučaj sa Stankovićem.

Demokratska Stranka u Nišu Vam želi da uživate u svojim „osvojenim“ mandatima a političku borbu za bolju, lepšu i uspešniju Srbiju i grad Niš ostavite nama, našim političkim partnerima, saradnicima i što je najvažnije, građanima Niša koji su 21.juna ostali kod kuće - navode iz DS.

U saopštenju DS-a koje potpisuje član Izvršnog odbora Vladimir Milošević pitaju ih i zašto su učestvovali ako su znali da su izborni uslovi neregularni kao što se sada žali Stanković. vladimir milošević Milošević kaže da je bojkot uspeo i podseća na one koji su odustali od bojkota u finišu, Foto: DS

Zašto niste ostali dosledni i do kraja učestvovali u kampanji bojkota? Šta ćete sada reći vašim glasačima kojima ste obećavali pobedu a bili ste itekako svesni da je to jednostavno nemoguće? Mnogi od vaših glasača su želeli da bojkotuju ove „izbore“ ali su lično zbog vas izašli na glasanje jer vam još uvek veruju. I šta su dobili zauzvrat? Nekoliko mandata koji su ipak samo vaši - naglašavaju iz DS.


“Bojkot uspeo, 21. jun novi početak za Srbiju”

Iz DS-a poručuju da su izbori u nedelju bili utakmica bez pravila i bez sudija, a da se još jednom pokazalo, kako oni ocenjuju, da su izbori samo privid demokratije i simulacija normalnosti koja je u Srbiji nestala još pre 8 godina.

Zato sa sigurnošću možemo da kažemo da je bojkot uspeo i da će režim Srpske napredne stranke vladati samostalno u narednom periodu. A mi smo uvereni da će taj period vladavine biti veoma kratak. Izlaznost u Nišu od 44%, a i to je diskutabilno, novi sastav gradskog parlamenta jasan je pokazatelj da je kampanja bojkota bila uspešna. Parlament bez opozicije pokazuje da smo se vratili 30 godina unazad u jednopartijski sistem - tvrde iz DS.

Period od 22. juna 2020. godine nazivaju novim početkom za Srbiju, a za ujedinjenje su, kažu, spremni, sa onima koji su bojkotovali. skupština grada Iz DS-a kažu parlament jednopartijski; Foto: JV

Demokratska stranka je uvek bila tačka okupljanja opozicije i nastaviće da bude relevantan politički protivnik vladajućoj partiji, kako u Srbiji tako i u Nišu, zajedno sa svojim političkim partnerima kao i sa svima koji su istinska opozicija i koji nisu sebi dozvolili da učestvuju na ovim tzv. Izborima - zaključuju iz DS.

Podsetimo, prema izbornim rezultatima GIK-a, u niški parlament ušle su 4 liste, a SNS je osvojio 47 od 61 mandata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    12:31 // 25. 6. 2020.

    Zanimljiv fenomen na lokalnim izborima u Nišu. Nikada u istoriji višestranačja na izborima u Nišu, nijedna lokalna lista nije imala više odbornika u gradu nego u opštini Medijana. Postavlja se pitanje kako Niš moj grad ima 4 odbornika u gradu a 2 na Medijani. Šta se desilo? Da li je neka pomoć bila za grad? Da se čovek zamisli...

  • Kaca

    13:51 // 24. 6. 2020.

    Puna podrska Miodragu, tako se radi. Ovi sibicari ne treba vise ni da budu u politici kao sto je taj Vlada.

    • Dragan

      16:42 // 24. 6. 2020.

      Vladimir Milošević je iskreni demokrata. Šibicare treba tražiti na drugoj strani. Mikica je hteo da sedi na tri stolice (Lutovac/Šule/SNS) i da od svih izvuče korist. Takav ne treba da bude član DS. Ima sada svoju GG pa neka se širi koliko mu je milo, samo dalje od DS.

  • Mara

    13:45 // 24. 6. 2020.

    Jadni mi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: