Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 29. 6. 2021.

| Politika

Niški opozicionari obeležili 2 godine radova na Trgu i transparentom zatražili ostavku Sotirovski

Autor:U. K.Izvor:Južne vesti
IMG_20210629_110809
Na transparentu "Sotirovska, ostavka"; foto: U. K.

Tačno dve godine od početka radova na Trgu kralja Milana predstavnici opozicionih stranaka ispred Gradske kuće obeležili su ovaj jubilej i ostavili prikladan poklon - mistriju, građevinski metar i libelu. Pored teme rekonstrukcije Trga osvrnuli su se i na ostale propuste u vođenju grada, pre svega, na probleme sa vodom.

Nakon pune dve godine od početka radova i nedavnih izjava Sotirovski da će zbog nepoštovanja rokova Grad krenuti sa naplatama bankarskih garancija na Trgu kralja Milana situacija deluje daleko od finalne.

IMG_20210629_113452 Simboličan poklon ispred Gradske kuće; foto: U. K.Za ovakvo stanje na Trgu predsednica Gradskog odbora Dveri prof. Tamara Milenković Kerković kaže da je “ovaj tužni Trg i još tužniji most samo je simbolična slika načina na koji ova vlast i gradonačelnica upravljaju Gradom”.

Pitali smo Gradonačelnicu zbog čega od Nišlija skriva ugovore o rekonstrukciji Trga i mosta, pitali smo koliko nas sve ovo košta, i koliko je para do sada plaćeno, da li bankarske garancije zaista iznose samo 50 miliona dinara, dok je vrednost radova na Trgu 525 miliona dinara, pitali smo da li zna da je firma Bauvezen na crnoj listi Uprave za javne nabavke - navela je Milenković Kerković.

Međutim, na pitanja i dalje nisu dobili odgovore od gradonačelnice. Pored toga što je nedovršen, predsednicu niškog ogranka Stranke slobode i pravde Jelenu Milošević brine i neprohodnost Trga za vozila Hitne pomoći. Na slikama koje je dobila od sugrađana vidi se vozilo Hitne pomoći koje je moralo da bude parkirano na kraju ulice Strahinjića Bana dok su lekari sa nosilima išli do Tvrđavskog mosta kako bi pomogli osobi kojoj je tamo pozlilo.

Sinoć, na nekoliko metara od Gradske kuće, Hitna pomoć nije mogla da prođe i pomogne osobi kojoj je pozlilo na trgu, jer nije imao ko da spusti stubiće. Lekari su trčali do pacijenta, a vozač Hitne pomoći stajao je ispred barijere i čekao. Pošto je se po proceduri Službe Hitne medicinske pomoći, kada je poziv sa javnog mesta, uglavnom pacijent zbrine i transportuje u zdravstvenu ustanovu vozilom Hitne pomoći, zdravstveni radnici su verovatno morali da guraju nosila s pacijentom do vozila - kaže predsednica niškog ogranka SSP. IMG_20210629_111609 Miloševićeva pokazala fotografije; foto: U. K.

Opozicionari su govorili ispred transparenta na kojem je pisalo “Sotirovska ostavka” i “Gradonačelnica sramota Niša, a da nije u gradu jedini problem nedovršen Trg navodi i Đorđe Stanković iz Narodne stranke.

Dodaje da je upravo “konstantno falsifikovanje realnosti” pre svega zbog problema sa vodom u naselju Pasi Poljana, kao i zbog činjenice da je Arheološko nalazište “Medijana” još uvek zatvoreno za posetioce, a Niška Banja godinama unazad stoji devastirana i odsečena zbog nerešenog izlaska na auto-put.

Da most nije jedini problem kaže nam i deficit vode u više naselja u gradu, a posebno je problem u Pasi Poljani, jer je tamo prošlo već 7 dana bez vode. Takođe smo imali obilazak Niške Banje premijerke Ane Brnabić, to je Banja koja je odsečena od auto-puta i koja je prepuštena sama sebi, takođe su obišli i istorijsko nalazište Medijana, koje je očigledno otvoreno samo za njih, ali već 9 godina nije otvoreno ni za Nišlije ali ni za turiste - kaže Stanković.

Osvrnuli su se predstavnici Stranke slobode i pravde, Dveri, Narodne stranke i Demokratske stranke i na mnoge druge probleme sa kojima se Niš susreo tokom devet godina vlasti Srpske napredne stranke, kao što su, između ostalog, gubitak aerodroma i galerije.

Za sam kraj dodali su i da im je cilj da budu bliži građanima i da u narednom periodu budu tamo gde su problemi, kao i da će Nišlijama nuditi rešenja, a ne politikanstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    15:22 // 3. 7. 2021.

    Ovo svakako nisu opozicionari , Gasa Zdravković iz DS ceo život na drzavnim jaslama u EPS u, Tamara Kerkovic Boskov potrcko koji se udvara AV, Djordje iz NS odavno u dilu da SNS, jedino Jelena je ok

  • Ivana

    07:26 // 30. 6. 2021.

    Ajde gospođo "kere" iz Gredske kuće. Dosta ste se iživljavali nad ovim gradom, avanzujte dalje, van Niša. Prosućemo vodu za srećan put.

  • ђура

    06:18 // 30. 6. 2021.

    Претпостављам да су уредно предали захтев да колективно пређу у СНС.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: