Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 4. 7. 2018.

| Politika

Niški parlamentarizam - 3 meseca bez sednice, pa onda sve na brzinu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Skupština grada
Rade, ne staju; Foto: JV

Odbornici Skupštine grada Niša bili su na pauzi 3 meseca dok u poslednji čas nisu održali famoznu "aerodromsku" sednicu i od tada rade “punom parom”. Niški parlamentarci su u klupama od jutra do mraka, sednice su dvodnevne sa preko 50 tačaka. Dok se opozicija žali da je ovakav visok tempo besmislen, predsednik parlamenta Rade Rajković kaže da je to “najnormalnije”.

Niški parlamentarci bili su na prinudnom odmoru skoro 90 dana, jer je sednica na kojoj je trebalo odlučiti o sudbini Aerodroma "Konstantin Veliki" bila besomučno odlagana. "Aerodromska" sednica održana je u petak 22. juna, niški aerodrom poklonjen je državi, a onda je niška skupština ubacila "u petu brzinu".

Gradsko veće je redovno zasedalo u toku “parlamentarne krize”, pa se gomilao materijal za odbornike.

Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da je gradski parlament bio na pauzi zbog aerodroma i da sadašnji način rada "nema nikakvog smisla".

Ima 60 tačaka, 3 meseca ne radiš, a onda 3 dana radiš od 8 ujutru, treba da se spremiš, stalno dopune. Tu nema rada, ali očigledno da njih materijali ne interesuju, to je glasačka mašina. Vidite da nema nijedna diskusija, kad je to bilo? - navodi Jovanović.

Predsednik parlamenta Rade Rajković objašnjava da parlament nije radio 3 meseca "jer je politički doneta odluka da se sednica održi u onom trenutku kad se održavala”. Kaže i da u maratonskim sednicama nema ničeg spornog.

Sednica traje 2 dana i ima pedesetak tačaka, to je najnormalnije. Materijal je bio kod odbornika odmah istog momenta kad je stigao iz Gradskog veća - kaže Rajković.

Ovom dnodnevnom sednicom sa 54 tačke, objašnjava Rajković, Skupština će se “osloboditi” celokupnog nagomilanog materijala koji je poslat iz Gradskog veća u mesecima kada parlament nije radio.

Podsetimo, gradska Skupština nije zasedala 3 meseca, a zakazana je dan pre isteka zakonskog roka i eventualnog uvođenja Privremene uprave. Na toj sednici odbornici su odlučili da niški aerodrom “pređe u ruke” države.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    21:04 // 4. 7. 2018.

    Јао, јадни они! На принудном одмору... страхота. Дајте људи неки СМС да почнемо да скупљамо прилоге! Од чега ће људи да се уздржавају кад толко дуго нису радили???

  • catch me

    18:28 // 4. 7. 2018.

    Vi još uzimate izjave od Banane? Pa on je najveći krivac za ovo ruglo od Skupštine zajedno sa Bulatovićem. Sramota kad se gleda šta trabunjaju... Ko da mi ne znamo ko je Banana pa će sad on nama da objašnjava kako se vodi grad...
    sramota

    • Nišlija

      20:07 // 4. 7. 2018.

      Bravo za komentar.
      Mislim da građane ne zanima opozicija koja bi rado da bude pozicija, nego nije dobro prošao u ovoj podeli karata. Nismo od juče ...

  • Tivat

    17:52 // 4. 7. 2018.

    A,kad sve smandrljaju na brzaka,na zasluzen odmor,od nerada!
    Plaze Egeja i Jadrana ih zeljno iscekuju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: