Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 13. 4. 2016.

| Politika

Niški političari složni u svirci, ali ne i u ideologijama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
politicari-u-bendu
Političari sa instrumentima; foto: FB strana Dejan Rajčić

Na niškoj političkoj sceni u predizbornoj kampanji je sve moguće, pa su se tako Dejan Rajčić iz Nove Srbije, Igor Novaković SPS i Branislav Jovanović NPS okupili i svirali gitare i bubanj. Kažu, okupljanje je kolegijalno i nije bilo govora o potencijalnim koalicijama.

Nakon emisije na jednoj od niških televizija, kako kaže Jovanović, ova trojka otišla je do Rajčićevog mini-studija i odlučila da zasvira.

Pozvao nas je na kafu posle emisije. On u studiju vežba za Nišvil i prvo je meni i Igoru svirao pesme iz filmova koje sam ja gledao kao mlađi, a koje će on da svira na festivalu. Onda se rodila ideja da se slikamo sa instrumentima, a ispostavilo se da nižu muzičku školu imamo i ja i Novaković - rekao je Jovanović.

Iako sva trojica dolaze iz različitih stranaka, razgovora o koalicijama, kako kaže Jovanović, nije bilo, mada saradnju sa Rajčićem pamti po dobrom.

Sa Rajčićem sam bio u izvesnom periodu u vlasti i to je bio jedan od najuspešnijih perioda koje sam ja proveo u vlasti. Tada smo radili kolektor od 650 miliona dinara i tada su novac za Niš obezbedili Mlađan Dinkić i Velja Ilić. To nas je spojilo i tom periodu, kao i onom sa Simonovićem imam najbolje mišljenje - rekao je Jovanović.

politicari-fb Kao da je pisao NJuz.net; foto: FB strana Dejan RajčićUz Novakovića, Rajčića i Jovanovića bio je i Nikola Marinković iz Nove Srbije.

"Slike sa probe" na svoj Fejsbuk profil postavio je Dejan Rajčić, a prvi komentatori bili su opet političari - Ljubivoje Slavković, Srđan Aleksić i Aleksandar Višnjić. I dok ih Slavković i Višnjić kude, Aleksić pozdravlja društvo, a Rajčić mu replicira sa "hvala predsedniče GO Medijana". 


Rajčić: Ja sam roker ceo život

I Rajčić potvrđuje da su slike “političkih svirača” iz njegovog podruma. Kaže da je okupljanje bilo kolegijalno i spontano i da se nije pričalo o koalicijama.

Ako smo politički protivnici, nismo neprijatelji. To je oduvek bilo moje načelo u bavljenju politikom, jer svako može da pruži nešto dobro i može nešto dobro da uradi - kaže Rajčić.

politicki23 Rajčić: Ako smo politilki protivnici, nismo neprijatelji; foto: FB strana Dejan RajčićOvaj visoki funkcioner Nove Srbije kaže da se on sa bendom sprema za nastupe na Nišvilu i da redovno vežbaju u njegovom podrumu, kao i da imaju sporadične nastupe u pojedinim klubovima.

Kaže da neće nastupati na glavnom stejdžu na Nišvilu, ali hoće na nekoj od besplatnih bina, kao što su, kako kaže svirali Nišlijama za Novu godinu.

Ja sam roker ceo život i zbog politike sam morao da se ošišam. Meni je sve rokenrol u životu -  kroz smeh zaključuje Rajčić.

Podsetimo, Jovanović je na listi “Niš, moj grad” i u koaliciji je sa DS, SDS i LDP. Rajčićeva Nova Srbija podržava listu “Iskreno za Niš” generala Momira Stojanovića, a prethodne 4 godine je bila deo vladajuće većine okupljene oko SNS.

Novakovićevog imena nema ni na jednoj listi, ali je, kako je rečeno u SPS, pružio podršku toj partiji na svim nivoima iako je dugo vodio ličnu kampanju za gradonačelnika.

Inače u Nišu je ovih dana popularno da političari sviraju, pa su tako proteklog vikenda sa gitarama pred Nišlijama nastupili lider "Levice Srbije" Borko Stefanović i kandidat za gradonačelnika Niša ove stranke Miroslav Miša Jović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neca

    12:40 // 14. 4. 2016.

    Rokeri s Moravu

  • Lj

    01:29 // 14. 4. 2016.

    Bar nesto normalno bez politike.

  • milance pravednik

    00:34 // 14. 4. 2016.

    MMM.miriše na neku koaliciju ovde...Sve je moguće gradjani Niša.Ništa nas nesme iznenaditi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: