Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 3. 12. 2013.

| Politika

Niški poslanici aktivni u Parlamentu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, NTV
sednica
Niški poslanici aktivno učestvuju u kreiranju novog državnog budžeta, foto: RTS.rs

U Narodnoj Skupštini Srbije u toku je rasprava o budžetu za 2014. godinu, a da više para dođe u Niš zalažu se i poslanici iz Niša.

Amandman na predlog budžeta podnela je nezavisna poslanica Sanja Jefić Branković i to u delu koji se odnosi na raspodelu para iz republičkog budžeta lokalnim samoupravama.

Naime, kako je niška poslanica pojasnila, u Članu 32. Zakona o budžetu više novca je obezbeđeno za Leskovac nego za Niš. U prikazanoj tabeli, prema rečima Jefić Branković, za Leskovac je planirano oko 900.000.000 dinara, dok je pored Niša stajalo 633.997.549 dinara.

- Ne ulazim u to da li je došlo do greške prilikom ovakve raspodele, a očito da jeste - rekla je Jefić Branković i pozvala niške kolege da podrže njen amandman.

Dušan Milisavljević, poslanik Demokratske stranke, podneo je amandman koji se odnosi na obezbeđivanje sredstava za izmeštanje pruge iz centra Niša.

aman Amandman Dušana MilisavljevićaNaime, on je zatražio da se 20 miliona evra, takozvanog Češkog kredita, namenski opredeli za izmeštanje i elektrifikaciju pruge iz centra Niša u dužini do 14 kilometara.

Kao obrazloženje za svoj amandman naveo je ranije potpisane protokole o izmeštanju pruge, kao i jednoglasnu odluku odbornika niške Skupštine o neprihvatanju elektrifikacije na postojećoj trasi.

O pomenutim amandmanima predlagač zakona, u ovom slučaju Ministarstvo finansija i nadležni skupštinski odbor, tek treba da odlučuju, a konačna odluka će biti saopštena u Danu za glasanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nis

    12:42 // 17. 3. 2014.

    Zoran Zivkovic?Ma da li je to moguce?Samo u zemlji Srbiji moze takav necovek da sedne u poslanicku klupu.Jadni smo ti svi Srbi i sta li nas jos ceka.

  • dr Jakov Zlatar

    10:31 // 11. 12. 2013.

    Aktivni su u skupštinskom restoranu

  • hedonist

    19:52 // 6. 12. 2013.

    vic nedelje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: