Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 24. 3. 2016.

| Politika

Niški poslanik zaveštao organe usred predizborne kampanje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milisavljevic JV
Milisavljevi zaveštao organe; foto: JV

Iako je to uradio u jeku kampanje, a poziv novinarima stigao za zvaničnog mejla Demokratske stranke, narodni poslanik Dušan Milisavljević kaže da organe nije zaveštao zbog izbora, jer kako kaže, “njegov gest prevazilazi okvire dnevne politike”.

Narodni poslanik Dušan Milisavljević iz Demokratske stranke potpisao je danas na Klinici za nefrologiju donorsku karticu i zaveštao svoje organe.

Ne želim da ulazim u dnevnu izbornu kampanju. Ovo je kampanja u koju ulazim punim imenom i prezimenom. Svom svojom energijom u narednom sazivu parlamenta zalagaću se da se poboljša zakonsko rešenje i da se nađe način da se pomogne građanima koji gube bitku sa bolestima - kaže Milisavljević.

Prema statističkim podacima, Srbija je na dnu evropske lestvice po broju donora i po broju urađenih transplantacija. U Češkoj ili Poljskoj se za 3 godine izvede 1.200 do 1.500 transplantacija, dok ih je u Srbiji toliko izvedeno za poslednjih 30 godina.

Poslanik Milisavljević zbog toga smatra da ličnim primerom treba pokazati građanima da je potpisivanje donorske kartice najhumaniji čin.

Ovo je apel srpskoj javnosti i poziv kolegama poslanicima da se priključe. I u novom sazivu parlamenta pokrenuću inicijativu za bolje zakonsko rešenje koje bi olakšalo da Srbija dobije veći broj donora - kaže Milisavljević.

Dušan Milisavljević je 17. na listi kandidata za poslanike na predstojećim Republičkim izborima ispred koalicije "Za pravednu Srbiju - DS" uz slogan "Da živimo normalno, da živimo sada". Opširnije o Milisavljeviću pročitajte u našoj rubrici “Ko je ko”.

Građani koji žele da zaveštaju organe, izjavu o tome može da potpišu kod svog izabranog lekara ili na Klinici za nefrologiju. Ona se zatim šalje Upravi za biomedicinu odakle se donorska kartica šalje na kućnu adresu donora.

Podsetimo, Mile Ilić aktuelni predsednik Skupštine Grada izjavu o doniranju organa potpisao je još 2009. godine. On je prvi političar koji je to uradio javno. Ilić je tada izjavio da je u dogovoru sa svojom porodicom doneo odluku da zavešta svoje organe. Isto je 2011. godine učinio i narodni poslanik SNS iz Svrljiga Milija Miletić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Simic

    16:58 // 26. 3. 2016.

    Evo, sa obzirom da sam zavestao organe kao i doticni doktor, zelim da to jos jednom ponovim pred kamerama u okviru sopstvene izborne kampanje u sloganu:"Mozda vi necete ziveti bolje, ali JA hocu"! Glasajte za mene i moj licni EGO!
    Pozdrav sugradjani!

  • niski naivko

    21:08 // 25. 3. 2016.

    Dusane znamo te dobro, ne pravdaj se.

  • Sasa

    20:34 // 25. 3. 2016.

    Doktora Milosavljevića treba pitati da li je dobrovoljni davalac krvi ? Ukoliko jeste , kada daje krv treba poslati TV ekipu da i to samoreklamerstvo snimi. Pravi humanisti , a pogotovu lekari ne pričaju o svojim humanim delima . O tome drugi pričaju. Da li ste znali da su skoro svi poslanici SNS -a u Skupštini Srbiji donori organa , pa o tome se nije udarilo na sva zvona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: