Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 8. 12. 2023.

| Politika

Niški predstavnici koalicija "NADA" i "Dobro jutro Srbijo" saglasni - jug Srbije devastiran, ključna decentralizacija

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

Protivljenje francusko-nemačkom sporazumu, kao i borbra protiv korupcije i kriminala, zajedničke su tačke programa koalicija "NADA" i "Dobro jutro Srbijo" za predstojeće izbore, naveli su u predizbornom sučeljavanju na Južnim vestima njihovi niški predstavnici Slađana Miletić i Miodrag Stanković. Saglasni su i da je jug Srbije devastiran, pa da je potrebna politička i finansijska decentralizacija zemlje. Iako smatraju da se ne vodi fer kampanja, uzdaju se u glas naroda.

Medicinska sestra iz Niša Slađana Miletić, najbolje rangirana južnjakinja poslaničke liste koalicije “Nova demokratska stranka Srbije - Pokret obnove Kraljevine Srbije”, bila je učesnica predizbornog sučeljavanja na Južnim vestima, zajedno sa odbornikom u niškoj Skupštini Miodragom Stankovićem, koji je najbolje rangirani predstavnik juga Srbije koalicije koju čine Dosta je bilo (DJB), Socijaldemokratska stranka (SDS) i Otete bebe.

Najvažniji stav koji predstavnici ovih koalicija ističu pred predstojeće izbore je to da su protiv prihvatanja francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju.

Miletićeva je kao najvažnije programe koalicije "NADA" navela decentralizaciju, pokretanje industrije, kao i maksimalno subvencionisanje poljoprivrede.

Naš program je najviše baziran na decentralizaciji naše zemlje, a to je nama Nišlijama jako bitno. Mi smatramo da treba i politički i finansijski da pravimo decentralizaciju zemlje, da se novac slije više po dubini naše zemlje, a i da se time napravi veća odgovornost lokalnih samouprava…Previše je centralizovano, previše centrala ili Beograd odlučuju o tome šta ćemo mi na jugu da radimo, a mi dobijamo situaciju da smo devastirani i diskriminisani u neku ruku i da je od 19 opština, koje su devastirane, 16 sa juga - ističe ona. jv 15+15 2 Predstavnici sa juga Srbije kažu da će se boriti za jug; foto: JV

Program koalicije "Dobro jutro Srbijo" bazira se na problemima običnog čoveka, ističe Stanković, a takođe su i za decentralizaciju zemlje.

Suština našeg programa jeste da promenimo sistem u Srbiji. To ćemo uraditi tako što ćemo promeniti izborni sistem, tako što će ljudi znati za koga će glasati. Srbija bez korupcije, za nas je korupcija izdaja zemlje i to je plan naše koalicije, Srbija bez organizovanog kriminala. Bezbednost svih građana jeste imperativ, to takođe fali našoj zemlji, ekonomske reforme za viši standard naših građana o čemu naša koalicija vodi računa - kaže Stanković.

Miletić i Stanković ocenjuju da se vodi nefer izborna kampanja već godinama, ali da će se boriti kako moraju i kako se snađu.

Predsednik koji treba da bude predsednik svih građana formira jednu grupaciju ljudi. Prvo, to nije fer i on može reći svoje mišljenje, ali nikako ne bi smeo da bude upućen na jednu instituciju, instituciju SNS. Nije fer što jedna od vodećih lokalnih televizija Belami nijednom našem opozicionom lideru ili bilo kome od nas nije dozvolila pristup, ne možemo da iznosimo naše stavove - smatra Miletić.

Kako predstavnici koalicija "NADA" i "Dobro jutro Srbijo" ocenjuju situaciju u Nišu, za šta se još zalažu u svojim programima, kao i kakve rezultate očekuju 17. decembra, pogledajte u videu na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ne moze to bez kabla

    10:33 // 9. 12. 2023.

    Upravo je otkrivena topla voda, sledi rupa na saksiji.

  • Pera

    17:21 // 8. 12. 2023.

    Ako SNS ne ukrade nešto za njih, ovi neće osvojiti ni 50 glasova.
    Nesposobni su da ukradu, a nemaju čime da kupe glasove.

  • A ti narode glodji parizer da bi politicarima bilo dobro

    12:59 // 8. 12. 2023.

    I on i ona rade u drzavne jasle. Na kom konkursu su dobili posao? Da li su zaposljeni preko veze, stranke ili nepotizma? Da li se politickim aktivnostima bave u slobodno vreme ili u vreme dok su "na poso"? Da li svaki dan dolaze na svoje radno mesto i efektivno rade 8h jer mi ih placamo za to? Gde im rade supruznici i kako su oni zaposljeni tamo? Da li su zavrsili privatne ili drzavne fakultete?

    • Joke

      16:39 // 8. 12. 2023.

      A be mlogo pitas. Ako nisi sposoban da bidnes uspesan moz samo da si pisemo ovdeka. Tolko.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: