Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 30. 3. 2016.

| Politika

Niški radikali otvoreno pred birače

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
800x600-radikali
radikali predstavili svoje kandidate; foto: SRS

Dok pojedine stranek koje u svojim nazivima imaju prefiks “demokratska” ili su već godinama u vlasti i dalje ne imenuju kandidate za gradonačelnika, niški odbor Srpske radikalne stranke predstavio je svoje kandidate za prvog čoveka grada i svih opština.

Da li zbog političke procene, nesulasica ili nečeg trećeg, ali mnoge stranke ne izlaze sa konkretnim imenom i prezimenom osobe sa njihove izborne liste koja bi bila kandidat za potencijalnog gradonačelnika Niša ili predsednika neke od 5 gradskih opština.

Iako se mnoge od njih zalažu i za usvajanje izbornog sistema po kom bi se glasalo za ljude, a ne za liste, i dalje se ne zna ko je na primer kandidat za gradonačelnika koalicije oko Demokratske stranke ili SPS.

Jedini koji se imenom i prezimenom pojavljuje u nazivu neke izborne liste za Grad je Milan Višnjić. Ipak, nepoznato je da li je on kandidat za gradonačelnika ispred ove izborne liste, jer je prvi na njoj Boško Ristić.

Jedini koji ne skrivaju, ne samo imena, nego i biografije svih svojih kandidata su niški radikali. Oni su predstavili Nikolu Savića, predsednika Okružnog odbora SRS kao budućeg gradonačelnika.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Nišu, radi u saobraćajnoj školi u Nišu gde je dugi niz godina bio pomoćnik direktora. U dva mandata je bio narodni poslanik SRS. Otac dva deteta - kažu u SRS.

12717775-1084181818268800-6687073962547735116-n Savić kandidat za gradonačelnika Niša; foto: FB strana Nikola SavićKandidat za predsednika Opštine Palilula je Bojan Krstić, profesor razredne nastave koji trenutno radi u Osnovnoj školi “Njegoš”.

Tihomir Perić, koji je bio direktor državne firme, a bavio se i preduzetništvom, kandidat je za predsedniak Opštine Medijana. Bio je većnik i predsednik Komisije za socijalna pitanja u Gradskoj opštini Medijana. U Crvenom Krstu predlog SRS za predsednika Opštine je diplomirani mašinski inženjer Miroslav Stamenković, koji je svojevremno radi na važnim projektima u elektronskoj industriji.

U Niškoj Banji kandidat za prvog čoveka Opštine je Goran Bojić, magistar ekonomskih nauka.

Ceo svoj  radni vek bavi  se privatnim preduzetništvom čime na najbolji način pokazuje svoju sposobnost za obavljanje poslova budućeg predsednika opštine. Oženjen je i otac jednog deteta - kažu radikali.

O ženi kandidatkinnji za predsednicu Opštine Pantelej već je bilo reči, a Jelena Stojanović je diplomirani pravnik i radi u privatnoj firmi.

Podsetimo, do sada je za lokalne izbore u Nišu predato 5 izbornih listi, a radikali su bili drugi, odmah iza SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cvele

    12:57 // 31. 3. 2016.

    Imate moj glas... Čak i da ovog puta David ne pobedi u borbi protiv Golijata, bićete prava opozicija kakvu Niš odavno zaslužuje.

  • Никола Савић

    00:26 // 31. 3. 2016.

    Никола Савић је отац довје деце а не једног детета како пише у тексту. Даље, радикали су представили и кандидата за председника општине Црвени Крст а тој дипломирани машински инжењер Мирослав Стаменковић. Сатменковић је радио на значајним пројектима у Еи Ниш а трентно се бави приватним послом. Творац је великог броја техничких унапређења за која је добијао престижне награде.

  • Александар Миладиновић

    00:07 // 31. 3. 2016.

    Kao i uvek, iskreni, posteni i otvoreni prema svima. Kod njih nema lazi i prevare. Svaka cast Radikalima !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: