Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 25. 2. 2015.

| Politika

Niški radikali pozivaju na vanredne lokalne izbore

Autor:M. Vučić, A. StankovIzvor:Južne vesti
490x370-SRS.jpg
U Gradskom odboru radikala smatraju da su vanredni izbori jedino rešenje

Zbog nagomilanih dugovanja Grada, računi nekih javnih preduzeća su u blokadi, pojedine škole su bez grejanja, a vlast se dodatno zadužuje kreditima, tako da su vanredni izbori jedino rešenje za spas Niša, kažu u gradskom odboru Srpske radikalne stranke.

Kako navodi predsednik Gradskog odbora SRS-a Bojan Krstić, “Niš je priključen na aparate i veštački živi”, a problemi se ne rešavaju sistemski već “Grad s vremena na vreme podiže kredite da bi zakrpio poneku rupu u budžetu”.

Javna preduzeća duguju i za telefon, i za internet, računi za komunalije su ogromni, pa postoji opasnost da ustanove ostanu bez vode i da budu zatrpane đubretom. Rezultat tih dugovanja su blokirani računi zbog čega zaposleni mesecima ne mogu da prime platu kao što je slučaj sa “Goricom” - kaže Krstić.

On dalje napominje i da je zbog dugovanja prema dobavljačima, nekoliko škola u najhladnijem periodu ostalo bez grejanja, kao i da javni prevoz već nekoliko meseci vozi “na crtu” jer Grad duguje za mesečne kartice zaposlenima.

Istovremeno su ukinute povlastice penzionerima za prevoz, ali je plasirana priča da će osnovci dobiti pravo na besplatan prevoz od marta. Na prvi pogled zvuči lepo, ali je proračunato jer osnovci uglavnom idu u škole koje su im blizu, pa mogu i pešice. Zato tu povoljnost nisu dobili srednjoškolci i studenti, kojima je mnogo potrebnija - dodaje Krstić.

Niški radikali smatraju da građani ne zaslužuju ovakav tretman i napominju da je jedino rešenje da se raspišu vanredni izbori kako bi “Grad vodili odgovorni ljudi”.


O izborima i Narodni pokret Srbije

Nedavno je i novoosnovani Narodni pokret Srbije najavio da će tražiti da se o najvažnijim pitanjima, kao što su ulazak Srbije u EU i NATO građani izjašnjavaju glasanjem.

Osnivači ovog pokreta, uglavnom bivši funkcioneri Ujedinjenih regiona Srbije, među kojima je i Branislav Jovanović iz Niša, najavili su da će tražiti raspisivanje referenduma kako bi građani mogli da daju svoje mišljenje o najbitnijim državnim odlukama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Александар Миладиновић

    18:12 // 25. 2. 2015.

    Jedina prava i iskrena kako ja vidim, SRS !

    • CVETKO prvi

      23:56 // 25. 2. 2015.

      Iz tvoja usta u Božje uši!Ne zaboravi da su ovi SadaNašiSlep...ci izašli iz SRS grma,pa vidi koji i kakvi su ostali u tom grmu.Naravno Šešelj je posebna priča,jer ga cenim i ne volim! Svi su isti.

  • Mr.Andronicus

    13:27 // 25. 2. 2015.

    Nemojte se ljudi igrati.Opet cete biti porazeni a posebno ovaj Banana.

  • Stojko

    12:27 // 25. 2. 2015.

    E,jadan narod, dok se sve stranke izredjaju sa svojim politicarima, ostadose Srbi i bez teritorije,bez posla i bez sopstvene koze.Sve nas ogulise.Pljacke na svim nivoima a samo sitne hapse.Dokle vise?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: