Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 18. 3. 2022.

| Politika

Niški socijalista podneo ostavku na sve funkcije u stranci zbog odluke SPS da podrži Vučića

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
Nebojša Bogdanović
Bogdanović podneo ostavke na sve funkcije u SPS-u, ali ostaje član stranke; Foto: Vanja Keser

Na sve funkcije koje je obavljao u Socijalističkoj paritiji Srbije Nebojša Bogdanović je podneo ostavku, a kao razlog navodi to što njegova stranka nije izašla sa predsedničkim kandidatom za predstojeće izbore, već je podršku pružila Aleksandru Vučiću. Niški socijalista smatra da su izbori politička utakmica, pa da su u njoj svi konkurenti.

Bogdanović više neće biti predsednik političkog saveta Opštinskog odbora Palilula, kao ni član Izvršnog odbora i Gradskog odbora SPS-a. Kaže i da se unapred odrekao mogućnosti da bude deo niškog parlamenta, ali se nije odrekao članstva u partiji.

Razlog njegove ostavke je to što socijalisti nemaju svog predsedničkog kandidata, a podržavaju, kako kaže, tuđeg.

Ja mislim da se podrška može dati nekom, eventualno koalicionom partneru, kandidatu, samo u drugom, ne i u prvom krugu. U prvom krugu partija mora da ima svog kandidata, jer je to političko tržište, to je politička utakmica, gde smo mi na tom tržištu konkurenti i ne može se unapred dati podrška tuđem predsedničkom kandidatu, to je moj stav - ističe Bogdanović.

Razloge o napuštanju funkcija Bogdanović je naveo i u pismu koje je uputio vrhu stranke, a koje je objavio Danas. Smatra da je podrška Vučiću sejanje glasova koji se, kako piše, nikada više neće vratiti SPS-u u punom broju i da su u ovom slučaju oni privezak, a ne ključ. dačić Dačić nije poricao probleme u koaliciji kada je januara posetio Leskovac; foto: M. Mitić

Moj stav je da bi zajednički kandidat mogla biti samo neutralna, nestranačka ličnost. Ovo je njihov, a ne zajednički kandidat. Ovakav potez smatram definitivnim umiranjem Partije i to eutanazijom, sa sopstvenim pristajanjem na smrt. I do sada je bilo samo štete po SPS u koaliciji sa SNS-om, a ovo je apsolutno nestajanje jedne državotvorne partije sa autentičnom levičarskom ideologijom, koja se utapa u konglomerat raznoraznih interesnih grupacija kakva je SNS stranka, od kranje desnice, do krajnje levice, po osovini Šešelj-Dinkić-Vulin - piše u pismu, prenosi Danas.

Ostavku je adresirao na sve čelnike SPS-a, a među njima je i predsednik niškog Gradskog odbora Žarko Ranković, koji nije imao komentar na odluku svog partijskog druga.

To je njegov lični čin, nemam nikakav komentar - kaže Ranković.

Podsetimo, pre dve godine je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Nebojša Bogdanović prekršio zakon i izrekla mu meru javnog objavljivanja odluke, a razlog je bio to što je istovremeno obavlja javne funkcije odbornika u Skupštini grada Niša i člana nadzornog odbora Slobodne zone Pirot, a takođe je i direktor niške filijale DDOR Novi Sad osiguranja.

Bogdanović je bio jedini odbornik vladajuće većine koji nije glasao za poklanjanje niškog Aerodroma. Njegovu detaljniju biografiju pogledajte u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    22:43 // 18. 3. 2022.

    DOK JE BIO ODBORNIK U OTOŠLOM MANDATU, ISTO JE VUČIĆ BIO ZAJEDNIČKI KANDIDAT. OVO JE INTERESNA OSTAVKA

    • Saša

      16:32 // 19. 3. 2022.

      Interesna nego šta, ajde da ga propratimo gde će i on i njegov drug Necer da se sada ponude!

  • Torpedo

    20:18 // 18. 3. 2022.

    Mozemo mrzeti sps i smatrati da su prirepak svake vlasti ! Ali, skidam kapu Bogdanovicu, prvo, jer je bio lokal patriota i nije glasao da se otme aerodrom, drugo, izneo je svoj stav i potpuno je u pravu ! Postoji razlika izmedju ,nekakvog Zorana Pavlovica, Miletovog kumceta i laznog visokoskolca, sa diplomamom vecernjeg fakulteta i ovog coveka, intelektualca par excellance !

    • Nebojšina 9

      21:28 // 18. 3. 2022.

      Intelektualac....završio pravni u Kragujevcu jedva, a afera index još nije ni počela sa istragom...da mu nije oca Kerle ne bi ni čuli za dotičnog...

    • KALADONT

      08:28 // 19. 3. 2022.

      Kakav bre pavlovic zoran večiti omladinac sa 60g.Dobro je prosao u Toplanu gde ga Mile namestio.
      Pliva kao skobalj u mutnu vodu.
      Sportski Žurnal godinama uzima na revers iz kafića pored sedišta SPS da pročita.
      Sa redovnom platom na poslu gde ništa ne radi,sa parama koje dobija od Toplane kao predsednik nadzornog odbora mesečno uzima 160000din.za NIŠTA!!!
      Neš Bogdanović je institucija u gradu.

  • Ivan

    19:26 // 18. 3. 2022.

    Jel počela "bežanija" na vreme?
    Skloniš se i gledaš gde ćeš da uskočiš?
    Ako ostane aca onda u sns,ako dodju drugi onda može i kod njih,nema veze.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: