Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 22. 3. 2023.

| Politika

Niški Vodovod dobija novog direktora na sednici Skupštine

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Skupština Niš
Na dnevnom redu 16 tačaka; foto: JV / Jelena Mišić

Na redovnoj sednici Skupštine grada Niša koja je zakazana za četvrtak 23. mart, biće imenovan novi v. d. direktora JKP Naissus-a i glavni gradski urbanista. U predlozima za proširenje tačaka nalazi se i program odluke o reprogramu duga Niške televizije. Odbornici koalicije “Niš moj grad” traže da se dnevni red proširi i da se utvrdi ko je odgovoran za pucanje cevovoda na bulevarskom keju.

Posle mesec dana od ostavke Tanje Obradović na sednici će biti imenovan glavni urbanista Grada Niša, a u predlozima za proširenje nalazi se rešenje o imenovanju novog v. d. direktora Javno komunalnog preduzeća Naissus.

Za novog v. d. direktora biće imenovana Tamara Milić, master inženjer zaštite na radu.

Na 29. sednici Skupštine grada na dnevnom redu je 16 tačaka, a među njima će se naći izmene i dopune plana generalne regulacije područja Opštine Palilula i predlog odluke o određivanju maksimalne spretnosti objekata na teritoriji Grada Niša u postupku ozakonjenja o kojima je bilo reči u poslednje vreme.

U predlozima za proširenje nalazi se i program odluke o reprogramu duga Niške televizije.


Odbornici koalicije “Niš moj grad” podneli četiri inicijative

Među predlozima za proširenje “Niš moj grad” traži da se formira anketni odbor koji će utvrditi odgovornost javnih funkcionera Grada Niša koji su učestvovali u sabotiranju protesta vlasnika splavova u Beogradu. Odbornici traže i da se utvrdi odgovornost i uzrok pucanja glavnog cevovoda u ulici Branka Krsmanovića u Nišu i da se nadoknadi šteta građanima i Gradu.

Zahtevamo da Grad formira Komisiju koja će utvrditi nastalu štetu, obiđe sva domaćinstva koja su pretrpela štetu od poplave i opredeli novčana sredstva koja će uručiti porodicama čiji su objekti i automobili oštećeni. Takođe, ukoliko se utvrdi da odgovornost snosi privatna firma, pokrenuti proces protiv iste kako bi se nadokadila šteta Gradu - navode iz koalicije.

“Niš moj grad” traži i da se obezbedi Bulevar Medijana, Knjaževačka ulica i Somborski bulevar kamerama i elastičnom ogradom i i da Grad da izveštaj o popločavanju Trga Kralja Milana.

Predstavnici firme Bauvezen su uhapšeni zbog sumnje da su umešani u malverzacije u EPS-u, a Bauvezen je radio i rekonstrukciju Trga kralja Milana u Nišu koja je višestruko preplaćena, pošto su građani iz gradskog budžeta izdvojili čak 550 miliona dinara, a ostalo je da se uradi još 30 odsto radova i trg nije osvetljen. Tražimo izveštaje i odgovore na ta pitanja - stoji u odborničkoj inicijativi.

Oni zahtevaju da se javno kaže koliko on košta, ko će snositi popravke fontane, šta znači nastavak popločavanja, kakav je kvalitet izvedenih radova i zašto je promenjen nadzor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Msm

    23:50 // 23. 3. 2023.

    Nova direktorka koja na profilu ima sliku Aleksandra Vučića,sta reći više!!!!!!

  • Nije li novo postavljena iz DS?

    07:40 // 23. 3. 2023.

    Mora da je novo postavljena iz DS još jedna pobeda DS .
    Tri put ura za DS

    • Jeste

      16:48 // 23. 3. 2023.

      @Nije li novo postavljena iz DS - niškom politikom odavno drma Belopalanački špijun.On kadrovira i uništava Niš i nišlije.

  • Gorsn

    05:50 // 23. 3. 2023.

    Dokle više vučićevci ubiše Srbiju pogotovo Niš,celu vlast u Alkatraz.

    • Morsn

      16:44 // 23. 3. 2023.

      @Gorsn - gde ti vidiš vučićevce? nabroji bar jednog na rukovodećem mestu u Nišu i dođi po hiljadu evra. Jedini njegov ćovek je bio Bulat. Ostali sa njim nemaju baš nikakve veze. Većina je Tadićeva, Živkovićeva, Dinkićeva i Mirina, nešto malo Tomina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: