Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 18. 2. 2020.

| Politika

Niški “vulinovci” brane svog lidera u sred špijunske afere sa “Nedeljnikom”

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
vulin
Vulinov nekada nije nosio uniforme, a onda je došao na vlast; foto: JV arhiva

Dok javnost sumnja na nelegalnu špijunažu i pita kako su Ministrastvo odbrane i Aleksandar Vulin uspeli da kritikuju Nedeljnikov tekst koji nije ni objavljen, niški odbor Pokreta socijalista odlučio je da brani svog lidera tako što je napao predsednika NUNS-a Željka Bodrožića i njegove izjave date u intervjuu N1.

Da političari na vlasti kritikuju tekstove u medijima javnost je navikla, ali ministar odbrane Vulin i njegov PR tim otišli su korak dalje - napali su tekst koji nije objavljen, a koji je postojao samo u mejlovima glavnog urednika Veljka Lalića i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca.

Vulinovo ministrovanje obeležila je i “afera tetka iz Kanade i 200.000 evra”, ne baš prijateljske izjave prema komšijama, a ova špijunska afera poslednji je u nizu njegovih gafova.

Zbog svega toga predsednik NUNS-a Željko Bodrožić rekao je da je "ministar odbrane jedna od najvećih sramota koju je Srbija doživela u novijoj istoriji".

Ja da sam oficir VS, ja bih se dobro zapitao svako jutro kad obučem uniformu i stavim šapku kome ja to salutiram i zašto ja ovo dozvoljavam. I to se i dešava, mnogi oficiri odlaze iz vojske - rekao je Bodrožić za N1.

Za Veljka Lalića Vulinov potez je “poklon svim medijima i glavnim urednicima u Srbiji“.

Meni je jasno da državni organi nikada neće javno reći da nekog prisluškuju. S druge strane sve to što se nalazi u takvim dokumentima po prirodi je državna tajna, tako da ministri to nikako ne bi smeli da koriste“, kaže Lalić i dodaje da se sad jasno može shvatiti obim prisluškivanja - rekao je Lalić za Raskrikavanje.

Ipak, niški Pokret socijalista stavove Bodrožića nazvao je kampanjom ne samo protiv Vulina, već i protiv uspeha vojske i snage Vojske Srbije i to baš kad dolazi ruski ministar Sergej Šojgu.

Angažovanje ministra Vulina svakodnevno pokazuje rešenost Srbije da odbrani svoj integritet i suverenitet na svim područjima, kroz vođenje politike mira, ali i istovremeno jačanje naše borbene sposobnosti i spremnosti, a neko se našao da takvu politiku nazove sramnom - kažu socijalisti iz Niša.

Obećali su i bezrezervnu podršku i Vulinu i Vučiću.

Špijunsku aferu koji neki nazivaju i "Vulingejt" čeka rasplet, a ministar je najavio da će sam sebe prijaviti, što je postao novi manir vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja T

    15:48 // 19. 2. 2020.

    ,, Za dobrim konjem se prašina dize! " Samo neka pljuju, nista drugo nam i ne mogu!!!

  • DMXX

    09:12 // 19. 2. 2020.

    Branili Vulina..hahahahah...Stvarno su pravi VULINOVCI....

  • Rade

    08:20 // 19. 2. 2020.

    Njega se i tetka odrekla a vi ga pdržavate, ne brukajte se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: