Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 29. 9. 2020.

| Politika

Niško povereništvo DS-a: Pokušaj otimanja stranke, predsednik je i dalje Lutovac

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ds
Unutarstanački izbori ili pokušaj otimanja stranke?; foto: DS

Nikakvih izbora u subotu, 26. septembra, nije bilo u Demokratskoj stranci, stav je povereništva ove stranke u Nišu. Iako se na, kako je deo članova objasnio, unutarstranačkim izborima glasalo i u Nišu, niške demokrate ocenjuju da je u reč o pokušaju nasilnog otimanja stranke.

Najnovija dešavanja u vrhu Demokratske stranke nejasna su za građane, a u javnosti se i dalje polemište šta se u stranci dešavalo za vikend i ko je njen predsednik. Nasuprot stavova Piroćanca Tomislava Panajotovića i Nišlije Gorana Ćirića koji smatraju da je DS dobio novog predsednika Branislava Lečića, stoji niško povereništvo ove stranke na čijem je čelu Dragana Rakić.

Za njih, predsednik stranke je i dalje Zoran Lutovac.

Kako kažu, reagujući na njihove stavove u tekstu Južnih vesti "Demokrate biraju, javnost ne razume: Ko je u pravu?", niško povereništvo oštro osuđuje "pokušaj nasilnog otimanja stranke" koji se desio u subotu 26. septembra od strane, kako objašnjavaju, bivših, isključenih funkcionera DS-a i nekolicine članova na lažnim izborima koje su oni organizovali.

Istina je samo jedna, a to je da izbora nije bilo jer nisu raspisani od strane zvaničnih organa stranke niti u skladu sa Statutom stranke. Stoga, pozivamo "Nišliju" i doskorašnjeg šefa poslaničkog kluba DS-a u skupštini Srbije da prestane da obmanjuje javnost pričom da je stranka dobila novog predsednika. DS ima svog predsednika, to je Zoran Lutovac. I tako će biti sve do novih, legalno raspisanih izbora u Demokratskoj stranci - kažu u povereništvu.

Član povereništva i član Izvršnog odbora DS-a Vladimir Milošević kaže da je Dragana Rakić i dalje poverenica ove stranke za Niš, a kako objašnjava, nju će na toj funkciji zameniti upravo on.

Ako znamo da su ih u Nišu konkretno organizovali oni koji su isključeni iz DS-a zbog učestvovanja na lokalnim izborima 21. juna ove godine i oni koji su sami napustili stranku da bi bili na drugim izbornim listama, kako je moguće da takvi lažni izbori u stranci budu regularni? Sada se odjednom ti ljudi predstavljaju kao čuvari DS-a - saopštavaju iz povereništva.

Dešavanja u stranci tokom vikenda opisuju rečima da su neozbiljna i da ih ne vredi komentarisati, ali ih ipak komentarišu i daju svoje viđenje situacije.

Kako je moguće da tridesetak nezadovoljnih funkcionera donese odluku o lažnim izborima u stranci, na stepeništu, nakon završenog Glavnog odbora, nezadovoljni odlukama? Kako je moguće da režimski mediji izveštavaju kako su Zoran Lutovac ili Dragana Rakić upali u prostorije DS-a? To je kao da neko nekome kaže da je upao u svoju kuću - kažu u niškom DS-u.

Kako objašnjavaju, režimski mediji plasiraju narativ da je došlo do promena u stranci, pa je to, po njima, jasan razlog da se shvati kome je to u interesu.

Podsetimo, deo Demokratske stranke koji je organizovao izbore za predsednika te partije, objavio je da je za novog predsednika izabran Branislav Lečić, kao i još pet potpredsednika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:16 // 29. 9. 2020.

    strasno

  • perica

    19:56 // 29. 9. 2020.

    Predsednik,a kao da nije.Tako se barem. ponaša,ništa ne radi na poboljšanju stranke i ničim nije zaslužio da bude predsednik.

  • bulevar dr zorana djindjica

    18:57 // 29. 9. 2020.

    Sada kada su svi pobegli zbog novca, ovaj decko Vlada je pokazao da je jedini pravi demokrata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: