Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 11. 4. 2022.

| Politika

Nišlija saslušan zbog komentarisanja karikature, kaže da mu je ugroženo pravo na izražavanje

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
policija
Saslušan Nišlija zbog komentara na karikaturi; foto: T. T.

"Osećam se kao da su mi lična prava garantovana Ustavom Srbije suspendovana" - kaže Nišlija nakon saslušanja u policiji, a zbog komentarisanja na Fejsbuku karikature policijskog majora koji je podneo prijave protiv učesnika ekoloških protesta. Dok iz policije još nema odgovora, pravnici navode da u objavi karikature i komentarima ne vide nikakvo krivično delo i ističu da je prijava trebalo da bude odmah odbačena.

Pored urednika portala "Niška inicijativa" Srđana Nonića, koji je na ličnom Fejsbuku i postavio karikaturu, danas je u svojstvu građanina saslušan i Nišlija koji je komentarisao tu objavu. nonić Opozicionari podržali Nišlije; foto: T. T.

Pitali su me koja je bila moja namera, namera je bila kritika sistema, kao i da li poznajem gospodina lično. Rekao sam da ga ne poznajem. On je za mene samo simbol službe u kojoj radi, nemam nikakve loše namera ni prema kome, pa ni prema njemu - rekao je Nišlija u policiji.

Kaže da ne želi da se objavljuje njegovo ime i fotografije da se članovi njegove porodice ne bi dodatno uznemiravali. Dodaje da prijavu nije video i da je pozvan, kako su mu rekli, na razgovor za prikupljanje informacija.

Što je meni svejedno, jer sad nisam sa svojom decom kući, nego sam u SUP-u. Trenutno se osećam kao da su mi lična prava, garantovana Ustavom Srbije, suspendovana, pravo na izražavanje. Mislim da je ovo jedno šikaniranje ljudi, da jedan inženjer, porodičan čovek, koji vodi miran život, bude pozvan na razgovor u SUP-u zato što je koristio Fejsbuk mrežu i dao svoje lično mišljenje. Niti uvredljive prirode, niti poziva na nasilje, niti je upućeno protiv nekoga lično, najobičnija konstatacija - navodi Nišlija.

karikatura Karikatura koja je objavljena na Fejsbuku; foto: T. T. Na pitanja Južnih vesti zašto je karikatura predmet saslušanja i za koje delo bi mogli da ih terete još nema odgovora iz policije, a advokat Andrija Krasić kaže da nema apsolutno nikakvog krivičnog dela.

Čovek je pozvan u svojstvu građanina, na šta policija ima pravo da poziva ljude kako bi prikupila određena obaveštenje zbog krivične prijave ili nekog događaja koji je neko prijavio. Moje mišljenje je da ovde nema nikakvog krivičnog dela, a pogotovo ne krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, pa smatram da je ova prijava trebalo odmah da bude odbačena, bez korišćenja policije u smislu pozivanja građana koji su komentarisali objavu - kaže Krasić.

Dvojicu Nišlija podržali su predstavnici opozicije, koji smatraju da policija treba da se bavi mnogo ozbiljnijim stvarima. karikatura Podrška Nišlijama ispred Policijske uprave; foto: T. T.

Podsetimo, Nonića su na saslušanju pitali zašto je postavio karikaturu, kao i da li namerava fizički da ugrozi tog majora, da ga omalovažava i vređa. Zbog cele situacije je rekao da se oseća ugroženo i da rad policije ne bi smeo da se svodi na obračunavanje sa neistomišljenicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tvrtko

    11:55 // 12. 4. 2022.

    Kriminalna banda, ne mislim na sup nego na ovog što je objavio karikaturu a ovaj što je komentarisao, njemu treba da se odredi 30 dana istražnog. Da ne utiče na svedoke. Pojavio se svedok koji zna da je on čak i kupio bojice kako bi se karikatura obojila. Samo napred cajci, svaka vam čast. Budućnost nam je sigurna.

    • MilosM

      10:35 // 13. 4. 2022.

      Izem ti policiju, bave se karikaturama, nas napao narkoman opijen i pijan na poslu, trebalo im je sat vreme da stignu, da nismo imali privatno obezbeđenje( stigli za 3 min) već bi mi stavljali godinu, ni kriv ni dužan, kad su stigli tkz. policajci došlo mi da ih pljunem u lice. Jadni mi ko nas štiti u ovom gradu..E na sta je spao, maltretira ljude za komentare, ahhahah jadno i prostoumno

  • Srecko Sojic

    17:27 // 11. 4. 2022.

    Srpska policija nije stub bezbednost drzave negob stub srama zastitnik SNSovske sekte i kriminalaca

  • Smuk II

    17:14 // 11. 4. 2022.

    Ja stvarno ne razumem - što ni svi ne pozatvaraju ?
    Svi njini kadrovi su pod istragu i će "odleže" kao sav normalan svet ... iz kriminalnog miljea !
    A , "major" ima da bude napredan , blago majci što ga je rodila !
    Iz Toplicu li je ?
    Iz moj kraj su bili samo železničari i amali,
    a veliki ! Čoveci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: