Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 19. 10. 2015.

| Politika

Nišlije neke poslanike prvi put videle "na kafi"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Miletic
Milija Miletić iz Svrljiga na kafi s Nišlijama i bez poziva organizatora; foto: JV

Ne samo da su u akciji u kafiću u centru Niša građani dobili priliku da poslanicima ukažu na lični ili društveni problem, već je većina njih događaj "Kafa sa poslanikom" iskoristila da neke svoje predstavnike u parlamentu vidi prvi put.

Dusan-Milisavljevic Dušana Milisavljevića građani lako prepoznaju; foto: JVUz komentare da su mnogi niški poslanici "nevidljivi" jer nedovoljno komuniciraju sa onima koje zastupaju, građani su prilazili i ukazivali na specifične, ali i opšte probleme - život bez posla i pored diplome, nedovoljno organizovan život mladih, niske penzije, loše zdravstvo i obrazovanje...

O ovome je razgovaralo 9 od ukupno 12 niških i jedan poslanik iz Svrljiga. I dok su se poslaniku Demokratske stranke Dušanu Milisavljeviću mnogi obraćali po nadimku sa "Dule", bilo je i onih koje je retko ko prepoznao. 

Penzioner Vlastimir Dragin čekao je da sa poslanicima popriča o tome zašto njegova ćerka i sa diplomom Ekonomskog fakulteta i detetom nekoliko godina ne nalazi posao, a to što on sam bez dva prsta i u penziji radi na građevini - rešio je da prećuti.

Zamoliću narodne poslanike da obrate pažnju na mlade. Razgovaraću sa Bratimirom Vasiljevićem, Blagojem Bradićem i ovim pored njega koji je akademik (prim. aut. Ninoslav Stojadinović) - priča ovaj penzioner.

SNS-poslanik Branimir Rančić kaže da nije poznat široj javnosti jer "nema negativnu političku prošlost"; foto: JVČak ni niški novinari, od kojih posao zahteva da budu informisaniji od prosečnih građana, nisu prepoznali sve poslanike.

Branimir Rančić je u Skupštini od januara, a za to što nije poznat široj javnosti ima objašnjenje.

Nisam poznat jer nemam negativnu političku karijeru. Nisam bio u zatvoru, nemam nijednu aferu, nemam takve repove. Ako živim kao običan građanin, onda nisam ni interesantan novinarima - kaže Rančić (SNS).

Komentarišući teme na koje su mu građani ukazali, kaže da se ipak ne može očekivati da poslanici rešavaju lokalne probleme.

To što najviše muči Nišlije - Toplana, Parking servis, Niška televizija nisu problemi koje rešavaju poslanici. To je bilo u Titovo vreme. Nekada je mogao Milentije Popović iz Crve Trave da rešava probleme u Crnoj Travi, ali tako više ne može - priča Rančić.

Dodao je da poslanici jedino mogu da učestvuju u kreiranju zakona koji je isti za sve i pomaže boljem životu i u Kragujevcu, i u Nišu, i u Beogradu.


Mrdaković Todorović: Pitajte građane jesam li poznata

Gužve nije bilo ni za stolom Ljubice Mrdaković Todorović (SNS) kojoj su oni koji su prišli, budući da je lekar, postavljali pitanja vezana za zdravstvo. Ne smatra da u javnosti nije dovoljno poznata.

Da li me prepoznaju ili ne, to treba pitati građane. Na sajtu "Otvorenog parlamenta" svako može videti koliko smo aktivni u Skupštini, ko se javlja za reč i o čemu diskutuje. Imamo aktivnosti i u odborima, najavljeno je da će se i to prenositi - kaže ova poslanica SNS.

Ljubica-Mrdakovic foto: JVNa "Kafi sa poslanikom" nisu se pojavili Momir Stojanović (SNS), Goran Ćirić (DS), Ivana Dinić (SPS) i Miroljub Stanković (PUPS), dok su sa Nišlijama razgovarali poslanici SNS - Ljubica Mrdaković Todorović, Adriana Anastasov, Branimir Rančić i Bratimir Vasiljević, poslanik PUPS Miroljub Stanković, poslanik "Zajedno za Srbiju" Blagoje Bradić, poslanik SDS Ninoslav Stojadinović i poslanik DS Dušan Milisavljević.


Miletić došao nepozvan

Jedini poslanik koji nije iz Niša, a došao je po sopstvenoj želji, je Milija Miletić iz Ujedinjene seljačke stranke.

Niko me nije zvao, ali želim da dam doprinos ne samo Svrljigu, nego i Nišu. Kad me pitaju odakle sam, kažem iz Svrljiga koji se nalazi pored najlepšeg grada na svetu - kaže Milija.

Nekoliko ljudi mu je predočilo svoje probleme i obećao im je da će se za njih zauzeti. Pokušaće. kaže, da reši problem čoveku koji je izgradio jedan objekat za koji je doneto rešenje o rušenju, a on želi da ga pokloni Gradu.

Preuzeo sam na sebe i da pomognem čoveku kog su maltretirali za šalterom. Niko nije primetio da je gluv zbog čega je izgubio red, a kada je on odreagovao, dobio je kaznu za remećenje javnog reda i mira. Takve ljude niko ne vidi, niko neće s njima - kaže Miletić.

Organizatori "Kafe sa poslanikom", koja je deo Nedelje parlamentarizma, iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kažu da će se potruditi da u partnerstvu sa Narodnom skupštinom i Otvorenim parlamentom pitanja građana stignu i do poslanika koji na kafu nisu došli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena

    17:46 // 26. 10. 2015.

    Milija podhitno da se bavi selom a ne promoterstvom Niš nije Svrljig.
    Kad je reč o selu nije se javio nikad u skupštini
    SRAMOTA

  • Milivoj

    08:57 // 21. 10. 2015.

    Osim Bradića ostali u skupštini niti se vide niti progovaraju.

  • shaft

    05:17 // 21. 10. 2015.

    @mr.istinic-ne preti i gledaj si farmu,parove i grand.Mani se politike i Nisa,vidi se da si zalutao ovde!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: