Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 7. 12. 2012.

| Politika

Nišlije sprečile da novac dođe u Niš

Autor:B.G. i P.B.Izvor:Južne vesti
Skupština Srbije
foto: Beta

Narodni poslanici SPS, URS, SNS i Nove Srbije iz Niša nisu podržali predlog Dušana Milisavljevića (DS) da se iz republičkog budžeta radnicima niških propalih firmi isplate plate.

Iako formalno nijedan poslanik nije glasao protiv, 39 njih je bilo ZA, dok je 167 odbilo da glasa.

Prema zvaničnim skupštinskim podacima, među tih 167 bili su Branislav Jovanović (URS), Slavoljub Vlajković (SPS), Ivana Dinić (SPS), Momir Stojanović (SNS), Ljubica Mrdaković-Todorović (SNS) i Dejan Rajčić (Nova Srbija).

Glasanju nisu prisustvovali Zoran Radovanović (SPS), Milorad Stošić (PUPS) i Sanja Jefić-Branković (nazavisni poslanik). Momir Stojanović Momir Stojanović; foto: Beta

Vredi pomenuti da je osim poslanika opozicione Demokratske stranke ZA glasao jedino predsednik niškog DSS Milan Lapčević, a iznenađenje svakako predstavlja i Maja Gojković iz Novog Sada, lider Narodne stranke.

Momir Stojanović pojasnio je svoju odluku da ne podrži predlog time da je on bio loš.

- Bio je pre svega nerealan. Kada bismo novac iz republičkog budžeta dali samo radnicima iz Niša, to ne bi bilo fer prema radnicima iz ostatka Srbije - rekao je Stojanović.

Dejan Rajčić Dejan Rajčić, arhivska fotografijaPoslanik Nove Srbije Dejan Rajčić optužio je Milisavljevića i Demokratsku stranku za "licemeran pristup problemu", jer, kako kaže, nisu taj problem rešili dok su bili na vlasti.

Rajčić tvrdi i da nije bio obavešten da takav amandman uopšte postoji.

- Ja sam za predlog saznao na dan glasanja. To se ne radi tako. Trebalo je da pozove sve nas i iznese svoj predlog. Možda bih ja imao neke sugestije, da učinimo taj predlog boljim - kaže Rajčić.

Milisavljević kaže da je propuštena velika prilika da "niški poslanici stanu iza niškog predloga".

- Ja želim da se problem reši za sve radnike na nivou Srbije, ali sam kao poslanik iz Niša pokušao da zaštitim naše radnike u Nišu. Ovo je bila prilika da svi stanemo iza interesa Niša, a ne interesa partija. Tako da ja pozdravljam odgovornost gospodina Lapčevića što se usudio da glasa.

Podsetimo, narodni poslanik Demokratske stranke iz Niša Dušan Milisavljević zatražio je izmenu u predlogu državnog budžeta za narednu godinu.

Amandmanom koji je uputio Skupštini Srbije on je predložio da se novac namenjen "Opštim poslovima po pitanju rada", preusmeri na izmirenje plata i doprinosa od 2000. godine svih zaposlenih u niškoj Elektronskoj i Mašinskoj industriji, Jastrepcu, Niteksu i Građevinaru.

U pitanju je preko 4.000 radnika, koji od države traže isplatu čak 93.600 minimalnih zarada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica Djorcevic

    11:56 // 24. 12. 2012.

    STA RECI ZA OVO I UOPSTE I SVE OSTALO. NIKO NE RADI DA SE BORCIMA TZV. ISPLATE DNEVNICE. STA RADITE BREEEEEEEE?

  • maja maja

    12:15 // 10. 12. 2012.

    Oni dok su bili na vlasti radnici su primalii plate i imali su sta da rade,a od kako su dosli ovi novi i resili da preko noci zamene sve direktore napravili su haos,da ljudi zbog politike ne mogu da rade,nemaju posla i na daju im plate! STRASNO!

  • Vukić Milan

    09:34 // 10. 12. 2012.

    Najači su svi ovi koji ocenjuju pozitivno i negativno...pišu ovde a niko nema petlje da izađe i uradi nešto konkretno ...na ulicu na ulicu!!! Lako je sve pored kompjutera...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: