Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 13. 5. 2022.

| Politika

Nova funkcija za gradonačelnika Leskovca - imenovan za predsednika NALAS-a

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Cvetanović - NALAS
Cvetanović će rukovoditi NALAS-om narednih godinu dana; foto: Grad Leskovac

Nakon što je krajem prošle godine imenovan za predsednika Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, na još jednoj u nizu funkcija, u narednih godinu dana rukovodiće i Mrežom asocijacija lokalnih samouprava jugoistočne Evrope (NALAS).

Cvetanović je, kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Leskovca, nakon imenovanja i preuzimanja još jedne funkcije, istakao da je velika čast što je baš on izabran na mesto predsednika, pošto NALAS ima izuzetno značajnu ulogu u jačanju decentralizacije lokalnih samouprava i njihovih udruženja radi poboljšanja života građana.

Tokom ove godine NALAS će razviti svoju novu strategiju za narednih pet godina. Ja ću voditi proces participacije, koji će osigurati da nova strategija odražava novonastale i razvojne potrebe i prioritete svih članica NALAS-a. Kako je trenutna NALAS-ova strategija i dalje veoma relevantna, ja bih zadržao fokus na održivom lokalnom razvoju i otpornosti lokalnih samouprava - rekao je Cvetanović.

Dodao je i da NALAS predstavlja platformu za razmenu znanja i iskustava sa kolegama iz lokalnih samouprava, ali i za učenje novih koncepata i ideja i pronalaženje rešenja za uobičajene, svakodnevne probleme.

Cvetanović se zahvalio bivšim predsednicima NALAS-a i uručio im specijalna priznanja, a na prvoj sednici kojom je predsedavao usvojen je plan rada i budžeta za 2022. godinu.

Goran Cvetanović, osim što obavlja funkciju gradonačelnika Leskovca, rukovodi i Gradskim odborom SNS-a, od 2017. godine predsednik je Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a u decembru prošle godine je izabran za predsednika Skupštine SKGO.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kikiriki

    17:29 // 14. 5. 2022.

    Sem reči hvale ne postoji šta se drugo može reći za nekog ko odgovorno sprovodi politiku

  • DEKI

    15:45 // 14. 5. 2022.

    Trud i rad se uvek nagrade. Cestitke gradonačelniku Cvetanovicu, i puno uspeha u daljem radu.

  • Potop

    08:44 // 14. 5. 2022.

    Ko kandiduje za ovu funkciju?Pa čovek je nepismen,a kao takav može samo u zaostalim sredinama kao što je Leskovac da upravlja i sa raznim bolumentom oko njega koji za mrvice koje im daje potvrdno klimaju glavama.Tobožnji patriote a u stvari procent majstori i nekretnine.Sami to njih interesuje.Njih narod i zemlja ne interesuju.Lešinari sa Vučićem na čelu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: