Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 2. 5. 2016.

| Politika

Nova niška Skupština spoj iskustva i mladosti

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
800x600-skupstina-sala-prazna
Skupštinska sala čeka nove odbornike; foto: JV arhiva

U novom sazivu niškog parlamenta biće puno belih glava - odbornika u šestoj, sedmoj, pa i osmoj deceniji života, ali i onih mlađih koji po prvi put sedaju u skupštinske klupe.

Jedna od omiljenih sintagmi sporstkih trenera kada govore o svojim ekipama je da su one “spoj iskustva i mladosti”. Takva bi trebalo da bude slika i u niškoj Skupštini nakon završenih izbora i preliminarnih rezultata koji su poznati javnosti.

490x370-ds-mikica-i-domazet Domazet (desno) predvodi listu iskusnijih; foto: DSUkoliko pojedini odbornici sa lista ne odustanu i mesto u pralamentu prepuste svojim kolegama iz stranaka, u skupštinskim klupama za koji mesec trebalo bi da budu iskusni parlamentarci - Mile Ilić (SPS), Momir Stojanović (Iskreno za Niš), Nikola Savić (SRS), Dragoslav Ćirković (SDS), Branislav Jovanović (NPS), a svakako najiskusniji Vladimir Domazet (DS), već u osmoj deceniji života.

“Stariju” struju bi trebalo da predstavljaju i Miroslav Milosavljević iz Ruske stranke, Milan Stanojković (SNS), Aleksandar CvetkovićŽarko Ranković i Nebojša Bogdanović iz SPS, Marina Dejanović (DS) i Čedomir Zdravković iz Ujedinjene seljačke stranke sa liste SNS.

Glasovima građana skupštinske klupe zadužili su i nešto manje iskusniji funkcioneri SNS Zoran Perišić, Boban Džunić i Darko Bulatović, ali s obzirom na rezultate izbora i u Gradu i u opštinama treba očekivati da oni mandate u Skupštini Grada prepuste mlađim kolegama.

900x0-800x600-Milos-Sekulic Sekulić (SNS) iz Upravnog odbora DOma učenika u skupštinske klupe; foto: FB strana Miloš SekulićA na listi Srpske napredne stranke ih ima i predvode ih Miloš Sekulić, Branislav Kačar i Uroš Radulović, svi u trećoj deceniji života, koji su i do sada imali funkcije u upravnim odborima i gradskim opštinama. Tu su i Bojan Marinković Bojzi, Marija Karličić Stanković, Jelena Nešić, Sanja Jefić Branković, a ako dođe do pomeranja liste i Vladica Maričić.

Mlađe snage na listi koalicije koju je okupio DS su aktuelni predsednik Gradskog odbora ove stranke Miodrag Stanković, potpredsednica SDS u Nišu Dragana Stojanović Krstić i portparolka NPS Emilija Marjanović.


Đorđevićeva najiskusnija sa liste DSS-Dveri

800x600-Dveri-DSS-JV Đorđevićeva (desno) najiskusnija na listi DSS-Dveri; foto: JV arhivaU lokalni parlament koalicija DSS-Dveri ulazi sa 4 odbornika, a jedina koja je do sada imala prilike da učestvuje u parlamentarnom životu je predsednica Gradskog odbora Dveri u Nišu, Jelena Đorđević koja je prethodne 4 godine bila odbornik u Gradskoj opštini Medijana.

Pored nje u skupštinskim klupama će biti i predsednik Gradskog odbora DSS Goran Đorđević, Dragan Stojanović iz iste stranke i Tomislav Petrović iz Pokreta “Dveri”.


Mladi iz “Dosta je bilo” u skupštinskim klupama

800x600-800x600-djb2 "Dosta je bilo" u parlament sa mladošću i osmehom; foto: DJBPetoro ljudi bez ikakvog parlamentarnog iskustva predstavljaće u Skupštini Grada Nišlije koje su svoj glas dale Pokretu “Dosta je bilo”. Oni će se pridružiti grupi mlađih odbornika u parlamentu, a svi su trećoj ili četvrtoj deceniji života.

Najmlađi i prvi na listi je Miloš Bošković, zatim godinu dana starija Jelena Popović, pa Radmila Popović i Srđan Nonić i Dejan Petković.

Podsetimo, nakon delimično ponovljenih izbora u Nišu, prema preliminarnim rezultatima 28 mandata dobila je Srpska napredna stranka, 8 SPS, 7 Koalicija “Niš, moj grad”, 5 SRS, 5 Dosta je bilo, 4 DSS-Dveri, 3 “Iskreno za Niš - Moma Stojanović” i 1 Ruska stranka.

Prelaskom mišem preko grafikona prikazuje se broj mandata

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija p

    22:05 // 3. 5. 2016.

    Nemoj da se brinete Perisic nece biti gradonacelnik. Pouzdano znam da ce gradonacelnik biti Bandjur.

    • Zlobnik

      01:09 // 4. 5. 2016.

      @ nislija p :
      Ćuti , kad nam reče !
      Laknu nam!

  • nenad 2008

    12:03 // 3. 5. 2016.

    A, da li bi "grupa mladih" / i neiskusnih /mogla da ima podgrupu, koja bi mogla da nosi jedan patriotski, pomalo egzaltirajući naziv, GRUPA sa SUDSKIM ISKUSTVOM ? Posebno sam znatiželjan, šta o tome misle "stariji i iskusniji", a naročito novinari ?

  • djuki

    07:55 // 3. 5. 2016.

    Samo da Perisic ne bude izabran za gradonacelnika jer je unistio grad,jako los i kao covek.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: