Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 12. 6. 2015.

| Politika

Nova opozicija lokalnoj vlasti u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
za bolji nis
Predsednik GG "Za bolji Niš" Miroslav Milosavljević; foto: JV

Grupa građana “Za bolji Niš”, koja je izašla iz Pokreta socijalista, prema rečima predsednika Miroslava Milosavljevića “suštinska je opozicija aktuelnoj vlasti”, jer su lično videli da se u Nišu ne vodi politika koju propagira premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Milosavljević pojašnjava da je grupa građana praktično još u formiranju, ali da već sada broji oko 330 članova.

U planu je proširenje članstva, okupljanje oko osnovnih ideja levice i socijalne pravde, ali delovanje u krugu hrišćanstva, antifašizma i saradnje sa svim nacionalnim manjinama.

Mi se zalažemo za socijalnu pravdu i to je osnov. Naša politika je okrenuta građanima i vrlo je prosta - naš program su vaše potrebe - kaže Milosavljević.

Iako je veći deo članstva “Za bolji Niš” preko Pokreta socijalista bio deo aktuelne vladajuće većine, Milosavljević kaže da u Nišu nema prave Srpske napredne stranke, pre svega, zbog integrisanja velikog broja članova i funkcionera nekadašnjih Ujedinjenih regiona Srbije.

Lokalna vlast u Nišu se poprilično razlikuje od onoga što je politika Srpske napredne stranke. Niško rukovodstvo SNS nije ispostavilo račune za loše nasleđeno stanje. Mi smo se prvi susreli sa tim da se lokalna vlast u Nišu lažno predstavlja. Učestvovali smo u izborima, ali kad se primenilo na niški model to više nije bilo to - priča Milosavljević.

za bolji nis Nova politička opcija u Nišu; foto: JVUpravo su preletanja i promene stranaka bile jedan od razloga da Milosavljević sa velkom grupom istomišljenika i napusti Pokret socijalista. Naime, kako kaže, iz centrale stranke su stizale sugestije da se u članstvo uvedu direktori pojedinih javnih preduzeća u Nišu koji nikada nisu bili u Pokretu.

Rečeno je da postoji 10 do 15 direktora koji su bili u URS-u, PUPS-u ili tako nešto i da oni sada moraju da pređu kod nas. Više nego očigledno da je razlog da zadrže svoja mesta. Međutim, oni koji su prešli nisu hteli javno da se pojave kao članovi stranke, a pojedine odbornice koje su došle odmah su htele da budu predsednice opštinskih odbora. Tu se videlo da im samo treba presvlačenje dresova - rekao je Milosavljević.

On naglašava da je tada odlučeno da on i njegovi istomišljenici ne žele da budu “reciklažni centar” i zato su odučili da odu. Kaže da nisu hteli da budu sa ljudima koji imaju po 5 ili 6 partijskih knjižica.

Pokret socijalista je ubrzo bez njih formirao novi gradski odbor, a nekadašnji članovi, među kojima su i neki od osnivača niškog Pokreta socijalista, pokrenuli su svoju grupu građana.

Milosavljević kaže da će grupa građana koju predvodi u narednom periodu aktivnije prezentovati svoj program Nišlijama, a najverovatnije će se naći i na izbornim listama lokalnih izbora koji su planirani za narednu godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Terzić

    01:53 // 14. 6. 2015.

    Hahahaha, samo ste nam još vi trebali!!! Nemojte, Milosavljeviću, molim vas da se borite za naše potrebe...Mnogo mi vi znate šta je socijalna pravda. Čuli za taj izraz pa ajd da ga i mi upotrebmo :P

  • CVETKO prvi

    16:41 // 12. 6. 2015.

    Dajem za pravo svima da me "popljuju" ali to je moje mišljenje !

  • CVETKO prvi

    16:39 // 12. 6. 2015.

    politiku , ne njegove , nego NAŠE STRANKE!
    Niš je naša sredina i mnogo toga se zna , što znači da ako neko "zabrazdi" i krene "grlom u jagode" , tu su mnogi koji će reći "istorijsko" NE !
    U zdravlje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: