Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 20. 2. 2024.

| Politika

Novo političko udruživanje: Novo lice Srbije i poznato niško lice zajedno izlaze na lokalne izbore

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Bane Jovanović, Miloš Parandilović
"Biće to spoj mladosti i iskustva", kaže Parandilović; foto: JV / Tamara Radovanović

Deo koalicije “Niš, moj grad” i stranka Novo lice Srbije nastupiće zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Nišu. Branislav Jovanović iz te odborničke grupe kaže da će nova grupacija biti tu “da ne dođu gori kad SNS ode s vlasti”, a predsednik Novog lica Srbije Miloš Parandilović poziva druge opozicione stranke da im se pridruže i isključuje saradnju sa SNS-om, SPS-om, radikalima i Zavetnicima.

Jovanović kaže da je deo koalicije “Niš, moj grad” u pregovorima sa koalicijom NADA, ali da konačnog dogovora nema.

Drugi deo, navodi Jovanović, perspektivu vidi u okviru saradnje sa NLS-om, koju će, kaže, nastaviti i posle lokalnih izbora.

Ističe da je nova grupacija tu “da ne dođu gori” i dodaje da bi najpre trebalo menjati to što Niš ima “jadan” budžet od tek 15 milijardi dinara.

Niš nema nikoga ko ga predstavlja u Beogradu, što je najveći hendikep ovog grada. Koristi od poslanika nemamo. Jug Srbije je potpuno postradao i ljudi se u kontinuitetu sele iz ovog dela Srbije. Sve je veća razlika između juga i severa zemlje - navodi Jovanović.

Spreman je, dodaje, da da garanciju da će u prvoj godini vlasti, ako Novo lice Srbije i “Niš, moj grad” pobede na izborima, biti preokreta.

Što se nas tiče, mi smo se u prethodnom periodu dokazali i u ratu i u miru. Niš je bio demokratski centar Srbije i evropski grad, a bio je i medijska republika, sećate se da je bilo 5 slobodnih medija, dok je danas medijski mrak. Bio je grad bez korupcije i kriminala dok smo mi rukovodili njime, bez nameštenih tendera, bez kupljenih diploma i bio je stvarno veliko gradilište - 5 mostova, 9 novih bulevara, mnogo obdaništa i škola. Nije bilo notara, izvršitelja, niti Oka sokolovog - ističe Jovanović.

Smatra i da Niš nema vremena za čekanje, eksperimente i uvežbavanje političara, da je izmučen i da je u njemu sve teže živeti.

Razlikujemo se od drugih jer smo uspeli da “uhvatimo” izbornu krađu i falsifikovane zapisnike. Zahvaljujući tome je došao Gonzales u Srbiju. Posebno je za nas važno da nije bilo urbanističke i građevinske mafije u gradu, niti političkih hapšenja. Bili smo meta političkih hapšenja i jedini smo pretrpeli pravo nasilje u Nišu. Dugo čekamo mlade i nove ljude, ali smo svedoci da, nažalost, propadoše mnogi protesti - zaključuje Branislav Jovanović.

Parandilović kaže da će nova saradnja biti spoj mladosti i iskustva i veruje da promena vlasti može ponovo da krene iz Niša, a način na koji je najbolje izaći na lokalne izbori odlučio je da prepusti opštinskom odboru i Jovanoviću.

Ovde smo već imali povereništvo. Sa Banetom ćemo biti pojačani. Niš je poznat po tome da je često znao da bude prvi u promenama. Pamtim 1996. i 1997. i da je sve to krenulo iz Niša. Verujem da opet može tako da bude i verujem u pobedu opozicije u Nišu, Novom Sadu i Čačku - ističe Parandilović.

Poziva i druge opozicione stranke i udruženja da im se priključe, a saradnje sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Srpskom radikalnom strankom i Zavetnicima isključuje.

Inače, Miloš Parandilović bio je član Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), a bio je i na listi Dveri - POKS na parlamentarnim izborima 2022. Septembra te godine predstavio je stranku Novo lice Srbije. Nakon osnivanja Narodnog pokreta Srbije, Parandilović se pridružio poslanicima NPS u Narodnoj skupštini, kako bi oformili zajedničku poslaničku grupu. Ta grupa proširena je kada su se pridružila i tri člana Ekološkog ustanka, predvođena Aleksandrom Jovanovićem Ćutom.

Stranka NLS je učestvovala na protestima "Srbija protiv nasilja", a u oktobru 2023. postaje deo koalicije "Srbija protiv nasilja". Nalazi se na desnom centru političkog spektra, a Paraandilović je poslanik i u novom sazivu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoki medijana

    10:12 // 21. 2. 2024.

    Znači mora neki Parandilović!
    Niš izgleda nema dovoljnu pamet na lokalu da napravi autentični pokret,ne samo protiv ovog zla,nego i otklon od ZVANIČNOG BGa,koji nam decenijama kroji sudbinu!..

  • Nišlika

    19:35 // 20. 2. 2024.

    Bane se bori za nis iz duse.iako su ga hapsili nikad nista nije dokazano i nikad nije osuden.napred bane

  • Smuk II

    19:07 // 20. 2. 2024.

    Ma , naravno...niko za "Nišlije" nije valjan, dobar itd!
    Šta vas briga,će si glasate za av, av i njegovu "ekipu" koja "šakom i kapom" daje novac - vama a novac je vaš!
    Zahvalite se "bankomatu",ni "kartica na pokaz" vam ne treba , izglasajte ga tj. njih a posle : "drž' mu nane glavu" ! Ne valja materijalna beda ali /mo/"mentalna" je najgora".Ona ne može da se poboljša... ni na 16-i km kâ Bgd-u.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: