Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 3. 5. 2018.

| Politika

Nova rokada u Merošini, postavljen novi-stari predsednik Opštine

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Bojan Nešić Merošina
Ponovo postao predsednik Opštine; Bojan Nešić, foto: JV

Nepuna 3 meseca nakon što je izabran na funkciju predsednika Opštine, Saša Jovanović iz Srpske napredne stranke u Merošini je smenjen. Ipak, naprednjaci su i dalje u vlasti, a zajedno sa socijalistima i radikalima izabrali su Bojana Nešića iz Odborničke grupe SPS za predsednika Opštine, koji je ranije već bio na ovoj funkciji.

U prethodnoj podeli merošinskih “funkcionerskih karata” februara ove godine, Bojan Nešić je izabran za predsednika Skupštine opštine. Na poslednjoj sednici merošinskog parlamenta u ponedeljak 30. aprila, Nešić je izabran za čelnog čoveka ove Opštine. Za njegov izbor glasali su odbornici SPS, SRS i, kako kaže Nešić, 7 od 10 odbornika SNS.

Način vođenja Opštine nije bio dovoljno dobar. Većina odbornika nije bila zadovoljna funkcionisanjem i načinom rada u koaliciji. Došli smo do zaključka da je bolje napraviti neke promene u koaliciji - kaže Nešić.

Novi prvi čovek Merošine kao svoje prioritete postavlja “sređivanje komunalne infrastrukture, kao i stanja u zdravstvu”. Nešić je već bio predsednik Opštine pred lokalne izbore aprila 2016. Bio je član SNS, pa Grupe građana "Naprednjaci Merošina", a zatim je prešao u SPS.

Nešića je na mestu predsednika Skupštine opštine zamenila Sanja Stajić. Do pre 3 meseci ona je bila predsednica Opštine 2 godine kao kadar SNS. Bila je i predsednica Opštine 2012-2013 kao kadar Ujedinjenih regiona Srbije. Više o njoj možete pročitati u rubrici "Ko je ko?"

Komentar sada već bivšeg predsednika Opštine Saše Jovanovića novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju, jer se nije javljao na telefon.

U merošinskoj skupštini SPS ima 14 odbornika, SNS 10, a SRS 2.

Podsetimo, politička situacija u Merošini specifična je i puna preokreta već nekoliko godina. Pre poslednjih lokalnih izbora 2016, deo odbornika i članova SNS odvojio se, formirao Grupu građana “Naprednjaci Merošina”, pa i vlast sa DS.

Nakon izbora "Naprednjaci" su ostali u opoziciji, ali su se nekoliko meseci kasnije priključili SPS, a sada i formirali vlast sa nekadašnjim kolegama iz SNS.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ratko

    02:38 // 14. 5. 2018.

    Pokazao bi ja njima

  • Aperkat

    06:50 // 5. 5. 2018.

    A,sarmantna Sanjica Stajic?

  • Petronije

    14:44 // 4. 5. 2018.

    G-din D. Marković Palma, predsednik JS je koalicioni partner SPS-u i SNS-u. Na svakoj Svetkovini u Jagodini za goste ima Dačića a često i Vučića. Izuzetno korektan i ozbiljan saradnik. Istina,nije se složio oko Brnabićke,njegovo lično pravo i tačka.
    Šta sada imamo u Merošini? Na delu je SPS,odnosno Dačić, koji je Palmu,blaga je reč reći, najurio/ bez ikakvog razloga.Dačiću,sram te bilo. Stidi se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: