Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 26. 12. 2017.

| Politika

Nova stranka: Smena načelnika pohvalna, tužilaštvo mora bolje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
policijska uprava
Smena načelnika pohvalna za Novu stranku; foto: JV arhiva

Kao stranka koja je tražila smenu načelnika policije Ninoslava Mitića, Nova straka pozdravlja odluku MUP-a da sa funkcije razreši dosadašnjeg prvog čoveka niške policije, ali naglašavaju da je izostala i adekvatna reakcija tužilaštva na seriju zapaljenih automobila u Nišu.

Kako kažu u Novoj, pohvalno je to što je Ministarstvo uvažilo njihov zahtev.

Pozdravljamo odluku Ministarstva unutrašnjih poslova da postupi po našem zahtevu i razreši Ninoslava Mitića sa mesta načelnika Policijske uprave Niš - piše u saopštenju Nove.

Oni podsećaju da su u poslednjih mesec dana izgorela vozila zamenika gradonačelnika Niša i zamenika načelnika policije i da je Niš “posato poprište obračuna SNS kartela i njihovih saradnika”.

Ispaštaju građani kojima je usled toga bezbednost grubo narušena. Što je najgore, ćutnja i nečinjenje policije i tužilaštva čini ove državne organe saučesnicima u skrivanju izvršioca i nalogodavaca ovih krivičnih dela. Zato zahtevamo hitnu reakciju i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su posredno ili neposredno učestvovali u mafijaškim obračunima u Nišu - kažu u Novoj stranci.

Podsetimo, pored pomenutih funkcionera, u poslednjih nekoliko meseci, izgorela su i automobili još dvojice inspektora, direktora “Tržnice”, kao i još dva automobila civila. MUP je danas doneo odluku da sa funkcije načelnika smeni Ninoslava MItića.


Kada su gorela kola?

- 5. septembar - Iako je niška policija tvrdila da nema saznanja da je goreo automobil nekog njihovog službenika, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je početkom decembra saopštio da je zapaljen automobil načelnika Kriminalističkog odeljenja niške Policijske uprave Dejana Utvića. Ipak, građani su tek nedavno saznali da je auto zapaljen još septembra.
- 15. novembar - policijski inspektor D. J.
- 16. novembar - zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur
- 19. novembar - direktor Tržnice Goran Đorđević
- 19. novembar - automobil u niškom naselju Durlan
- 4. decembar - automobil u niškom naselju Trošarina
- 17. decembar - zamenik načelnika Policijske uprave Niš Zoran Bogdanović
- 19. decembar - eksplodirao automobil u naselju Trošarina. Iako zasada nema naznaka da je ovde požar bio podmetnut, ovo je jedini incident u kome je bilo mrtvih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vranjanac II

    09:15 // 27. 12. 2017.

    Slazem se sa Vranjancem !Vranjska policija je imala tada najbolje rezultate,bili su prvi ili medju prvima u Srbiji po rezultatima rada.A tadasnjeg nacelnika su smenili smenili zbog slabih rezultata rada!Postavili su novog koji ne zna gde je dosao,a rezultati su mu svakog meseca montirani.Takvi nam sada trebaju!

  • Vranjanac

    09:11 // 27. 12. 2017.

    Pre oko 4 godine ovakve paljevine su bile svakodnevnica u Vranju.Digla se velika prasina i vika na tadasnjeg nacelnika,koji je ,zajedno sa ekipom operativaca,pronasao izvrsioce i dokazao im delo i koji su procesuirani sudski.
    Bilo je zapaljeno na desetine automobila koji su bili u vlasnistvu clanova SPS-a,zapaljena je jedna privatna kuca,zapaljeno je POZORISTE......

  • Arsic

    23:59 // 26. 12. 2017.

    Bravo za reakciju i za hrabrost i stranci i juznim vestima! Treba imati hrabrosti za ovo, a mnogi je nemaju, cute i sklanjaju se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: