Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 17. 12. 2015.

| Politika

Nova stranka neće sa ujedinjenom niškom opozicijom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nova stranka
Jovanović rekao ne ujedinjenoj opoziciji u ime Nove stranke; foto: JV

Iako je započela pregovore sa niškim strankama koje se definišu kao opozicione, nakon konstituisanja novog Gradskog odbora Nova stranka je odustala od ujedinjavanja sa niškom opozicijom, “jer većina tih stranka ne može da dokaže svoje opoziciono delovanje”.

Kako kaže novi predsednik Gradskog odbora Nove Ivan Jovanović, odluka o neujedinjavanju sa niškom opozicijom je čvrst stav od kog se neće odustati.

Priča niške opozicije je tek započeta i trebalo bi da ide u 4 faze. Sada je prva faza i šta će biti u naredne 3 faze - videćemo. Hoće li se one spotaći ili ne na tom putu, to je na njima. Što se nas tiče, sa nekim od učesnika tih sastanaka sigurno nećemo da se udružujemo i sklapamo koalicije - kaže Jovanović.

Nije precizirao koje su stranke nepoželjne, ali je rekao da sa Socijaldemokratskom sigirno neće biti saradnje.

Kao potencijalnog partnera jedino vide Demokratsku stranku koja je potpisala prvi sporazum sa ostalim strankama koje se deklarišu kao opozicione i jedan je od pokretača formiranja opozicione koalicije.

Mi vodimo politiku otvorenih vrata, ali želimo da budemo dosledni i prema sebi, i prema našim biračima. Ne želimo da istupamo od našeg programa - rekao je Jovanović.

On dodaje da “nije isključeno” da Nova stranka na lokalnim izborima u Nišu, koji se očekuju na proleće 2016. godine, nastupi i sama.

Podsetimo, razgovori Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Sindikata “Sloga”, LDP-a i Reformističke i Nove stranke nakon sednice niške Skupštine koja je održana bez TV prenosa i diskusije, svi pomenuti, osim Nove stranke, potpisali su izjavu o međusobnom nenapadanju kao prvi korak ka koalicionom sporazumu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja

    19:47 // 17. 12. 2015.

    Nisam bot niti podrzavao Novu stranku, Ali ovo je dobra odluka jer treba dati sansu novim ljudima u Nisu a ne Reformistima,LDP-u , koji nisu ni kombi stranka zato je Ds,i SDS za banonom napravio gresku za koaliciju. ima u nisu dosta jos opozicionih stranaka kao sto su POkret za preokret.LEvica i to je bolji izbor od izbora Aleksandra Visnjica,ostalih srecno !

    • Nikola

      15:48 // 20. 12. 2015.

      Tako je! Nećete valjda da se blamirate u društvu sa bananom

  • shaft

    17:21 // 17. 12. 2015.

    Obrni-okreni,covek je u pravu.Kako vreme prolazi,sve vise se oseca gubitak Djindjica,saborci mu rasparcase DS,okoristise se na vlasti a kao opozicija se ne snalaze!

  • tamerlan

    16:46 // 17. 12. 2015.

    Ko bi rekao da ce i Nova Stranka (na celu sa svojim "principjelnim" liderom) konacno imati stav sa kojim se vredi sloziti. Bolje biti i izvan lokalnog parlamenta, nego "koalirati" sa ljudima koji da imaju i malo morala, ne bi sebi dozvolili bilo kakvo pojavljivanje u javnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: