Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 24. 7. 2015.

| Politika

Nova stranka traži odgovorne za “funkcionerski dodatak”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
novac
Da odgovaraju oni koji su isplaćivali dodatak, a oni koju su ga uzimali da vrate pare; foto: JV arhiva

Nakon ukidanja dodatka od 30 % na plate niškim funkcionerima, Nova stranka poziva nadležne organe da podnesu krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u kreiranju nezakonitog pravilnika i isplaćivali uvećane plate.

Kao glavne aktere afere “funkcionerski dodatak” u niškom odboru Nove stranke vide bivšeg predsednika Odbora za administrativna pitanja Skupštine Grada i sve članove ovog odbora koji su učestvovali u donošenju odluke o isplati dodatka, kao i načelnika Uprave za finansije koji je odluku sprovodio.

Nova stranka poziva nadležne organe da podnesu krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u ovome. Isplaćivanje funkcionerskog dodatka, samo je za sada jedini otkriveni protivzakonit način za isplatu novca iz gradskog budžeta - kažu u Novoj.

Takođe, u gradskom odboru stranke, koju predvodi bivši gradonačelnik Niša Zoran Živković, kažu da je neophodno da se utvrdi i tačna suma novca koju su funkcioneri prethodnih godina primili na ime dodatka.

Svi koji su primali funkcionerski dodatak trebalo bi isti da vrate u gradski budžet. Time bi pokazali da im je ne samo deklarativno, već i stvarno stalo do grada koji vode - kažu u Novoj stranci.

Podsetimo, da je isplata “funkcionerskog dodatka” nezakonita utvrdila je Upravna inspekcija, a Odbor za adminsitrativna pitanja je ovaj član u gradskom Pravilniku o platama funkcionera ukinuo.

Lokalni antikorupcijski forum je zatražio od funkcionera da vrate novac u budžet, a “Niška priča” je pozvala načelnika Uprave za finansije Miljana Stevanovića da podnese ostavku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MAKROEKONOMSKA SLOBODAN

    17:44 // 24. 7. 2015.

    Pedagog Jelenković iz "Niške priče" je dokazani "borac" protiv malverzacija, poput doma omladine "Josip Kolumbo" i sl. RAPIDNO NAPREDUJEMO !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: