Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 21. 11. 2017.

| Politika

Nova stranka traži vanredne izbore u Nišu, nakon paljenja automobila funkcionera SNS

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Nova stranka
Nova stranka traži vanredne izbore u Nišu; foto: FB strana Nova stranka

Zbog toga što je aktuelni režim, kako kažu u Gradskom odboru Nove stranke, okupiran sopstvenim interesima i koruptivnim nagonima, “najgrublje ugrozio bezbednost svih građana”, traže da Nišlije ponovo izađu na birališta i da se što pre “privedu pravdi” oni koji su palili automobile funkcionera SNS prethodnih nekoliko dana.

Nakon što je potpuno izgoreo automobil zamenika gradonačelnika Miloša Banđera, posle samo par dana zapaljen je i auto novog direktora Tržnice Gorana Đorđevića, a obojica kažu da su im požari podmetnuti i sumnjaju da to ima veze sa nedavnim konkursom za izbor direktora.

Na pomenute događaje osvrnuo se i Gradski odbor Nove stranke, a poredi ih sa “mafijaškim obračunima”.

Trend paljenja automobila visokih funkcionera koji je, po uzoru na mafijaške metode odmazde, zavladao Nišom tokom poslednjih nedelja, dokazuje da je naprednjački kartel naš grad pretvorio u poligon za sopstvene kriminalne obračune, ugrožavajući pritom bezbednost svakog građanina - kažu u Novoj stranci.

Kažu da je očigledno da je Srpska napredna stranka izgubila svaku samokontrolu u unutrašnjim sukobima i tome “ko će više plena da ugrabi”, a da su “kolateralna šteta” građani. Iz Nove stranke napominju da neće dozvoliti da se ovi događaji zataškaju, a oni koji su palili automobile sakriju od pravde.

Ukoliko su SNS i njeni prilepci na vlasti spremni da se na ovakav način obračunavaju sa sopstvenim kadrovima, šta mogu da očekuju obični građani ili članovi opozicionih stranaka? Hoće li, kada uvide da gube vlast, sa paljenja automobila zbog direktorskih funkcija preći na direktno prebijanje ili čak ubijanje političkih protivnika? - pitaju se u Novoj stranci.

Zbog svega navedenog, oni zahtevaju, kako kažu, od časnih profesionalaca u policiji i pravosuđu, da u najkraćem roku privedu one koji su naložili i izvršili ova krivična dela.

Zahtevaćemo i podsećaćemo javnost na to konstatno, kako se i ovo, kao i sijaset drugih SNS afera, ne bi gurnulo „pod tepih“ - dodaju.

Osim toga, smatraju da je potrebno da se u Nišu raspišu vanredni izbori, jer je, kažu, SNS najgrublje ugrozio bezbednost svih građana.

Podsetimo, ispred kuće u kojoj živi je pre nekoliko dana zapaljena "škoda" zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, koji sumnja da je to neko učinio zbog njegovih izjava koje je davao o izboru direktora niških javnih preduzeća. Posle 3 dana izgoreo je i "mercedes" novog direktora Tržnice Gorana Đorđevića, koji je uveren da mu je požar podmetnut. Obojica su funkcioneri SNS i zasad još nema dodatnih informacija o ovim događajima.

Osim toga, za vikend je goreo još jedan automobil u niškom naselju Durlan, ali nije poznato da li on ima neke veze sa izgorelim automobilima niških funkcionera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danilo

    14:17 // 21. 11. 2017.

    Podrska!!! Gde se NS nalazi u Nisu?

  • Krsta Jovic

    12:37 // 21. 11. 2017.

    Bravo za NOVU STRANKU. ZBEZDAN ce nam pomoci da sto pre dodje do izbora.

    • Sonja

      14:22 // 21. 11. 2017.

      Krsto imas podrsku, sto posto se slazem!

    • Branko Ciric

      14:31 // 21. 11. 2017.

      Bravo Krsto sto posto si upravu. Zvezdan nam moze pomoci .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: