Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 12. 7. 2013.

| Politika

Nova vlast u Babušnici

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-babusnica-opstina.jpg

Na današnjoj sednici Skupštine Babušnice smenjen je predsednik Skupštine Zlatko Aleksić iz SPS-a, a na njegovo mesto je izabran Dejan Lazarević sa liste "Koalicija zajedno za Babušnicu - SPO".

Na tajnom glasanju za smenu Aleksića glasalo je 20 od ukupno 37 odbornika, 16 je bilo protiv, dok je jedan listić bio nevažeći. Odmah posle završetka glasanja, 16 odbornika je napustilo zasedanje, tako da je Lazarević izabran sa 20 glasova, dok je jedan listić ponovo bio nevažeći.

Današnja sednica dovela je i do rascepa u odborničkoj grupi SNS-a, pošto je 4 odbornika stalo na stranu nove skupštinske većine, dok je petoro sada ostalo u opoziciji.

Novu skupštinsku većinu, pored dela SNS-a, sada čini lista "Koalicija za Babušnicu - SPO" sa 5 odbornika, DS sa 4 odbornika, URS 3, Jedinstvena Srbija 2, dok po jednog odbornika imaju DSS i PUPS. U opoziciji su SPS sa 6 odbornika, SNS sa 5, Nova Srbija koja ima 4 odbornika, dok je drugi odbornik DSS ostao u opoziciji.

Smenjeni predsednik Skupštine Zlatko Aleksić kaže da je grubo prekršen koalicioni sporazum.

- Mi smo juče potpisali koalicioni sporazum sa SNS-om, Novom Srbijom i SPO-om, ali je očigledno da se deo odbornika SPO-a i SNS-a nije držao dogovora - kaže Aleksić.

Sa druge strane, novoizabrani predsednik Skupštine najavljuje efikasniji rad lokalnog parlamenta.

- O radu Skupštine konsultovaću se sa predstavnicima svih odborničkih grupa. Trudiću se da lokalni parlament radi efikasnije i bolje i da brže rešava sve probleme - kaže Dejan Lazarević.

Današnju vanrednu sednicu zahtevalo je 17 odbornika, što vladajuće koalicije, što opozicije, a kao obrazloženje navedeno je da Zlatko Aleksić grubo krši Poslovnik i Statut opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • joksim

    12:08 // 23. 7. 2013.

    sjasi kurta,da uzjasi murta...i tako u beskraj..arce narodne pare zarad licnih ciljeva..i taj dosadasnji ,i ovaj sadasnji i svi buduci i bivsi predsednici..a opstina para nema,mislim,narod nema para..

  • miroslav

    07:50 // 18. 7. 2013.

    Kad je Spo uzeo vlast sve će da procveta. Kao što žive Vuk i Danica živeće i oni al na svetog živka.

    • anta

      20:33 // 21. 7. 2013.

      Draskovic nekad i dodje u Pirot a Babusnicu zaobilazi od devedeset i neke.

  • VMRO

    05:27 // 15. 7. 2013.

    Jaka stvar,uveli ste Lazarevica,njegovog julovskog kolegu Jovanovica.Realno svi ste isti-crvenocrna mafija.Sva sreca te nepostoji zakon a narod je ogranicen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: