Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 10. 6. 2016.

| Politika

Nova vlast u Lebanu smenila sve direktore bivše vlasti

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
odbornici-skupstine-lebane-foto-d.m.-juzne-vesti.jpg
Nema revanšizma i stranačkog zapošljavanja?; Odbornici lebanske Skupštine; foto: D.M.

I pored upozorenja političara iz državnog vrha da ne sme biti partijskog zapošljavanja, odbornici Skupštine opštine smenili su juče sve direktore javnih preduzeća, ustanova i Direkcije koje je postavila prethodna vlast i na njihova mesta imenovali nove.

Svi novi funkcioneri članovi su Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), stranke koje su nedavno preuzele vlast u ovoj opštini nakon aprilskih izbora, dok su prethodnu vlast, podsetimo, činili deo odbornika SNS-a, deo odbornika SPS-a i DS.

Za smenu direktora opozicija tvrdi da su neki od vršioca dužnosti postavljeni na nezakonit način, odnosno da nisu imali po 5 godina radnog iskustva na rukovodećim mestima i 3 godine rada u delatnostima za koje su imenovani.

Sa druge strane, objašnjeno je da "u Lebanu nema adekvatnih kadrova" i da su postavljeni mladi funkcioneri, prosečne starosti 32 godine, te da je i to jedan od načina da se mladi i obrazovani zadrže u Lebanu.

Tako je za direktora Doma zdravlja imenovan Vojin Trajković (SNS), specijalista biohemije, u JKP “Komunalac” Milan Vasiljević (SNS), profesor fizičkog vaspitanja, u Direkciji za planiranje i izgradnju postavljen je pravnik Zlatko Nedeljković (SNS), u Domu kulture Marko Todorović (SNS), profesor muzike i u Turističkoj organizaciji Lebane Bojan Jović (SNS), ekonomista.

SPS, koja je na vlasti bila i u protekle 4 godine, zamenila je svoj kadar u “Vodovodu” i imenovala Dejana Kostića, a u Biblioteci Mihajla Ilića. Dragana Gocić Vukadinović (SPS) zadržala je mesto direktora Centra za socijalni rad, a svoju funkciju zadržala je i Nevenka Zdravković u Predškolskoj ustanovi “Dečja radost”. 2 Nova vlast u Lebanu foto: d.m. juzne vesti Većinu u Lebanu formirali su SNS i SPS sa 22 od ukupno 31 odbornika; foto: D.M.

Naprednjaci su sa osvojenih 12 od ukupno 31 odbornika i socijalisti sa 10 odbornika, formirali 30. maja vlast na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine i najodgovornije funkcije podelili bezmalo na ravne časti.

Diplomirani veterinar Zoran Ilić Ilka (51) iz SNS novi je predsednik Opštine, a ekonomista Srđan Jović (46) iz SPS-a predsednik Skupštine opštine Lebane, koji je inače tu funkciji obavljao i u prošlom sazivu.

I na toj konstitutivnoj sednici Skupštine novoizabrani zamenik predsednika lebanske Skupštine, magistar ekonomskih nauka Goran Jović, inače predsednik Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug, za koga se veruje da sve konce drži u svojim rukama, obećao je da "neće biti revanšizma", ali su, i pored tog obećanja, svi direktori smenjeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: