Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 29. 3. 2013.

| Politika

SPS izbačen iz vlasti u Žitorađi

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
P3290004.JPG
Sednica Skupštine opštine Žitorađa

Umesto predstavnika Socijalističke partije Srbije vladajuću većinu u "crvenoj opštini" u buduće će podržavati Srpska radikalna stranka.

Na današnjoj sednici Skupštine Opštine Žitorađa ozvaničena je nova koalicija koju sada čine DS, URS, Jedinstvena Srbija i SRS, dok je SPS prešao u opoziciju.

Šef odborničke grupe demokrata Dragan Savić kaže da su oni "jednostavno morali da promene koalicionog partnera, jer je SPS, svojim stalnim ucenama, uticao na funkcionisanje vlasti".

Promenom vladajuće koalicije postavljen je i novi predsednik Skupštine Marko Milenković predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke, a nova većina promenila je i direktore „Narodne biblioteke“ i „Sportske hale“ u kojima su bili kadrovi socijalista.

Na njihova mesta postavljeni su radikali Dragana Mitić i Slađana Golubović.

Izvršene su i kadrovske promene u upravnim odborima i promenjena su 4 člana Opštinskog veća.

Inače, reč je o opštini u kojoj je rođen aktuelni premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić, a rodno je i mesto Cece Ražnatović i Smiljka Kostića.

Na sednici Skupštine doneta je i odluka za sklapanje reprograma duga za javnu rasvetu sa EPS-om, prema kojoj će dug od oko 9 miliona dinara za uličnu rasvetu po mesnim zajednicama lokalna samouprava plaćati do kraja godine, uz otpis kamate.

Podsetimo, vlast u Žitorađi, nakon majskih izbora, činili su DS, SPS, URS, NS i JS, a promeni je prethodila i ostavka predsednika Skupštine Miroljuba Zdravkovića iz SPS-a.

 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nela

    10:31 // 2. 4. 2013.

    narode,spasite ako se sami ne spasimo mislite da ce nas sps sns i ostali spasiti.imali smo mnogo jeda od politike a dajemo im sanse opet.ko je taj sps SNS pa to su sve provereni igraci svih rezima,prevara se kaznjava po zakonu a oni igraju li igraju.Prodje nam zivot u igrankama ko je poso ko je doso.Generalno smo svi za psihijatra od njih

    • objektivan

      00:52 // 6. 4. 2013.

      Zasto prozivas SNS, kad se SNS nigde ne pominje? Nisam ni cuo da je SNS u Zitoradji uradio nesto pogresno, doduse, nisam cuo da je uradio ni nesto ispravno.

      SNS je nova stranka, koja je lose prosla na lokalnom nivou, i sad ce SO Zitoradja da trpi, jer su na vlasti demokrate, kojima Rakic vise nece da salje novac i investicije, jer je DS opozicija, i SRS, koji nije na republici ni cenzus preso. Znaci propada SO Zitoradja jer su cak i SPS izbacili, a SPS je u koaliciji sa SNS i URS na republickom nivou.

  • zorica milovanovic

    16:59 // 1. 4. 2013.

    sta reci, SPS upropastio Milosevica,sad ce i Dacica ,Zoran Radovanovic i druzina mu po beogradu uvek imaju Ruzica za unistavanje a mi verni clanovi, za ideale ginu budale.KoriSTE stanje u zemlji ali na srecu uskoro ce doznati da su ih i u Beogradu provalili,nek se ne sikira narod za njih ,oni su najbolji sa naprednom strankom a to vise nije bruka SVUDA PODJI svojoj kuci dodji,zadovoljan.DR PERISIS NEMA VISE MESTA POZURITE

  • zitoradjanin

    01:49 // 30. 3. 2013.

    Zuto-crna koalicija hara Zitoradjom odavno. Nije ovo nista novo. Neka opljackaju sve, bas me briga, narod u Zitoradji se prodao mnogo jeftino. Uh sto bih voleo da ne budu izbori do 2016g. da jase ova zuto-crna koalicija narod maximalno. Kakav narod, takva vlast, pa neka glasaju opet DS i SRS za 2 crvene, lazna obecanja za posao, bolesne krave i sl. gluposti hahahahaha

    • ja

      21:48 // 30. 3. 2013.

      O cemu ti pricas koje krave bolesne,sto ih ne vrate ako su bolesne,a to sto se ne otvara fabrika pitaj SPS,jer danima nemogu da rese imovinsko pravne odnose za zemljiste gore u Beogradu!Epa sad ti vidi ko odugovlaci sa fabrikom!Informisi se malo ,da se razumemo nisam politicki opredeljen!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: