Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 26. 11. 2015.

| Politika

Novaković: Za kandidaturu imam podršku vrha partije

Autor:A. S, P. B.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Igor Novaković

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i visoki funkcioner Branko Ružić podržali su, kako kaže Igor Novaković, njegovu kandidaturu za gradonačelnika Niša i on tvrdi da će se na predostojećim izborima kandidovati za prvog čoveka grada “kao socijalista”.

Iako je Novakovićev matični odbor u Paliluli tvrdio da on nije ni član partije, Gradski odbor ga smenio sa mesta šefa Odborničke grupe u niškoj Skupštini, a pojedinim stranačkim kolegama preko Fejsbuka poručio “da mu ne prilaze”, ovaj nekadašnji funkcioner tvrdi da će se kandidovati za gradonačelnika Niša na predstojećim lokalnim izborima.

Branko Ružić mi je rekao da sam dovoljno daleko otišao u kandidaturi za gradonačelnika i da bi bilo neozbiljno od mene da se ne kandidujem za gradonačelnika Niša. To mi je rekao i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić. Sigurno ću se kandidovati i kandidovaću se kao socijalista - rekao je Novaković.

On već nekoliko meseci vodi online kampanju za gradonačelnika Niša, a pokrenuo je i internet sajt sa svojiim imenom.

Novinari "Južnih vesti" su pokušali da zatraže komentar Branka Ružića, ali njegova sekretarica je rekla da je on na sastanku, a nije odgovarao na SMS poruke.

O svojim porukama pojedinim funkcionerima “da mu ne prilaze” Novaković nije hteo da govori, ali je potvrdio da u niškom SPS-u postoje nesuglasice i da će sa “svojim drugovima” to razrešiti na unutarstranačkim sastancima.


Zapošljavao sam po partijskoj liniji, ali to je bilo nebitno

Igor Novaković Partijskog zapošljavanje je nebitna stvar; Igor NovakovićIako je tek nedavno javno priznao da je u "Jugoistoku" zapošljavao ljude po partijskoj liniji dok je bio direktor tog preduzeća, Novaković kaže da nije ranije govorio o tome "jer ga niko nije pitao".

Na inicijativu koalicionih partnera sam zaposlio nekoliko ljudi. To je istina i ja od toga ne bežim, ja sam to javno rekao onog trenutka kada mi je postavljeno pitanje. Ja odgovaram na pitanje kada mi se postave. Ja sam vrlo pristojan čovek, ne odgovaram na pitanja koja mi nisu postavljena - kaže Novaković.

Kao još jedan razlog zbog koga nije to saopštio dok je bio direktor, Novaković je naveo da je to smatrao nebitnim.

Ja se nisam bavio minornim stvarima u Jugoistoku. Bavio sam se strateškim stvarima... Bavio sam se praktično ključnim pitanjima za život građana. Inače ako pitate sindikate Elektroprivrede, odnosno, konkretno, Jugoistoka videćete da je taj broj političkih zapošljavanja minoran. On je ispod 1% u odnosu na ostala zapošljavanja - objašnjava on.

Šta misli o Branku Ružići, da li je ljut na Mileta Ilića i Zorana Perišića, zašto je smenjen u "Jugoistoku" i da li je i dalje član SPS, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goran

    20:51 // 17. 12. 2015.

    Gorane imas podrsku Jugoistoka. Malo si ga oplevio.

  • Sima

    07:48 // 27. 11. 2015.

    Igore, sedi di si, za di si nisi......

  • Mladen Jovanovic

    19:11 // 26. 11. 2015.

    Podsecam g. Novakovica i uvazene gradjane Nisa da po sadasnjem izbornom sistemu gradjani ne biraju gradonacelnika, vec to cini skupstina grada. Drugim recima, ne postoje "kandidati za gradonacelnika" na izborima, na zalost.

    • shaft

      19:57 // 26. 11. 2015.

      Asolutno!Dalje,Igor mora da shvati da glasacko telo u Nisu cine nezaposljeni,slabo placeni radnici,penzioneri koji zive ispod svakog dostojanstva,jedva punoletni koji su apoliticni,gradjani koji znaju da je Nis nekada bio u svemu znacajniji nego sad.U konacnom,SPS je participirao i u prosloj vlasti i doprineo urusavanju Nisa i guranju na marginu.Intervju u Nest-u je greska,bez elitizma,molim!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: