Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 15. 9. 2015.

| Politika

Novaković bi da bude gradonačelnik Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
novakovic
Novaković očekuje promenu izbornog i kandidaturu za gradonačelnika Niša; foto: FB strana "Igor Novaković - gradonačelnik Niša"

Pored svog imena na socijalnim mrežama je već dopisao "gradonačelnik", a u pripremi je i promotivni sajt. Igor Novaković kaže da je sve to opipavanje pulsa građana, a kada dođu izbori možda on zaista i postane kandidat SPS za gradonačelnika.

Novaković ne krije da odavno želi da preuzme funkciju gradonačelnika, a sada je, kako kaže, krenuo u kampanju kako bi video koliko ljudi bi volelo da baš njega vidi na tom mestu. 

Želim da znam kako sam pozicioniran. U marketingu se to zove pozicioniranje i radi se istraživanje javnog mnjenja i ja hoću da proverim te rezultate i da ih usaglasim sa promotivnim alatima - kaže Novaković.

Većina stranaka u Srbiji, pa i Socijalistička partija iz koje on dolazi, kako kaže, zalažu se za promenu izbornog sistema prema kojem se više ne bi glasalo za listu, već za čoveka koji bi bio kandidat za gradonačlenika.

Takvi su, tvrdi Novaković, i zahtevi Evropske unije, a niški SPS samo želi da se prilagodi tome iako su, po njegovom mišljenju, izbori još daleko i ne očekuje ih do kraja godine.

U skladu sa tim mi proveravamo da li mi kao pojedinci možemo da očekujemo neki rezultat kada budu raspisani izbori. Naravno da će stranački organi dati konačnu reč i naravno da ja sve ovo ne radim bez konsultacija sa partijom - kaže Novaković.

novakovic Novaković kaže da ima podršku stranke; foto: JV arhivaAktuelni predsednik Okružnog odbora SPS kaže da je zadovoljan odzivom građana na ideju da on bude novi gradonačelnik Niša, a to pokazuje njihovo interesovanje za njegovu Fejsbuk stranicu koju je trenutno lajkovalo 523 građana.

Za manje od dva dana imamo preko 20.000 poseta. Izazvali smo pažnju i to je bila suština, da građani počnu da razmišljaju da partiju čine pojedinci i da polako počne da se gasi taj kolektivizam - priča Novaković.

On kaže da bi dobro bilo da vladajuća Srpska napredna stranka promeni izborni sistem, ako to ne urade onda, zaključuje Novaković, oni ne smeju da izađu na crtu.

Podsetimo, Novaković trenutno ima dve javne funkcije - šef Odborničke grupe SPS-PUPS-JS u niškoj Skupštini i predsednik Rukometnog kluba “Železničar”. Pre toga je bio direktor “Jugoistoka”, pomoćnik gradonačelnika Niša i predsednik Opštine Palilula.

Dugogodišnji je član Socijalističke partije Srbije i član je Glavnog odbora stranke u koji ga je koptirao lično lider stranke Ivica Dačić.

Krajem januara 2015. godine bio je uhapšen uz još 5 osoba zbog sumnje da je umešan u korupciju. Njegovu detaljnu biografiju možete pogeldati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    08:14 // 17. 9. 2015.

    Smešno i Tužno!

  • misko2

    21:36 // 16. 9. 2015.

    Moze se kupiti diploma,doktoratradno mesto ali poverenje NIKADA I NIKAKO.

  • Nije bitno

    10:50 // 16. 9. 2015.

    Mislim da u ovoj prici nije bitan Igor, vec nas sistem, koji omogucava veze, nepotizam i neprofesionalizam. Ja ne mislim da je Igor niti bolji niti gori od ostalih, samo su ga `otvorili`. A to sto je rekao da je bilo zaposljavanja preko veze, pa to je javna tajna, mislite da se neko posle njega zaposlio u EPS na konkursu na osnovu znanja?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: