Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 5. 4. 2016.

| Politika

Nove fabrike slave uz Vučića i "Lexington bend"

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
490x370-Vladicin-Han.jpg
Niko iz lokalne samouprave zasada "ne zna" koliko će koncert koštati građane; foto: arhiva JV

Premijer Aleksandar Vučić svečano će u Vladičinom Hanu otvoriti dve nove fabrike, a euforično raspoloženje koje danima traje u tom gradu zbog dolaska premijera, dostiglo je vrhunac kada su vlasti najavile da će građanima "pokloniti" besplatan koncert Lexington benda.

Iako je protokolom predviđeno da se ceremonija otvaranja fabrika kompanija "Smelting“ i "Teklas“ u industrijskoj zoni obavi u četvrtak, 7. aprila u prepodnevnim satima, koncert je zakazan od 20 sati, a niko iz lokalne samouprave, pa ni prvi čovek Opštine Branislav Tošić (SNS) nije želeo da kaže koliko će građane zapravo koštati koncert.

Zar nije bitnije što otvaramo nove fabrike? Trenutno ne znam da vam odgovorim koliko će koncert koštati. Sve odgovore, pa i to oko koncerta, dobićete sutra u zvaničnom saopštenju – rekao je Tošić.

Koncert je i ranije planiran upravo povodom otvaranja fabrike kada u Hanu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, pa su još tada lokalne vlasti najavile "da bi pametnije bilo koncertom proslaviti otvaranje novih fabrika nakon 30 godina u tom gradu".

Ipak, opozicija smatra da bi građanima trebalo podneti račune, a bivši predsednik Opštine i predsednik Levice Srbije Nenad Mitrović skreće pažnju da je ovaj koncert deo predizborne kampanje.

Vlast predvođena naprednjacima se na sve načine trudi da sačuva svoje pozicije i koristi sva sredstva. Da se razumemo - dobra je stvar što se fabrike otvaraju, ali koliko je ovaj koncert sada nužan? – pita se Mitrović.

U međuvremenu, uređuje se fasada na zgradi Opštine i ulepšava grad, ali za “šminkanje” pred premijerov dolazak u lokalnoj vlasti kažu da je to “deo redovnih aktivnosti“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: