Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 19. 10. 2012.

| Politika

Nove institucije na Panteleju?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pantelej-zaključak.jpg
Zaključak sa sednice

Skupština Gradske opštine Pantelej podnela je inicijativu za promenu Statuta Grada. Odbornici LDP-a iz Panteleja smatraju da je cilj ovog predloga stvaranje paralelnih ustanova i preduzeća na Panteleju.

Na poslednjoj sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej odbornici su Gradskom veću upitili inicijativu kojom se traže nove nadležnosti opštine.

Nadležnosti se, pre svega odnose na osnivanje ustanova i organizacija u oblasti kulture, turizma i fizičke kulture, obavljanje poslova komunalnih delatnosti, ali i obavljanje poslova upravljanja lokalnim i nekategorisanim putevima.

- Smatramo da imajući u vidu kakav je pritisak građana na Gradske opštine u Nišu i Gradske opštine moraju da imaju veću ingerenciju nego što je to sada slučaj – rekao je prilikom zasedanja Skupštine predsednik opštine Pantelej Srđan Savić.

Odbornici LDP-a u Panteleju bili su protiv ovakvog predloga vladajuće koalicije, jer smatraju da je predlog za izmenu Statuta Grada urađen “totalno neprofesionalno” u cilju decentralizacije javnih preduzeća i stvaranja istih na teritoriji ove opštine.

- Liberalno demokratska partija smatra da je osnovni cilj koalicione vlasti na Panteleju da pod parolom decentralizacije stvori paralelne institucije i nova radna mesta za zapošljavanje svojih partijskih kadrova. Na taj način bi budžeti grada, opština i javnih preduzeća bili dodatno opterećeni – kaže Miljan Hadžović, odbornik LDP u Panteleju.

Hadžović ističe da je iz same inicijative nejasno da li je ideja otvaranje novih institucija ili kreiranje ispostava već postojećih službi i javnih preduzeća.

U svakom slučaju prema rečima odbornika LDP-a trebalo bi prvo uraditi ozbiljnu studiju kako bi se čulo mišljenje profesionalnih ljudi. U ovom slučaju, ističu u LDP-u, to ne postoji. savić Srđan Savić, arhivska fotografija

Novinari Južnih vesti danas nisu mogli da stupe u kontakt sa predsednikom Gradske opštine Pantelej Srđanom Savićem, jer je broj poznat redakciji bio nedostupan.

Ova inicijativa trebalo bi da se nađe pred gradskim većnicima na nekoj od narednih sednica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cica Maca

    00:23 // 29. 10. 2012.

    Kad malo bolje pogledam, i treba da nam ovo rade... Svaka im cast! Dok ima ovaca, bice i vune... Kako smo narode glasali, tako nam se i vraca... Ali dobro... Hteli ste promene... Zasto se sada bunite? Ovi iz skupstine cepaju zakone, ovakve, onakve... Ovi sa lokala sisaju svakodnevno, a svi cute... Treba da Nis rasparcaju na jos 5 opstina i u svakoj ista garnitura automehanicara, pekara, penzionera, ljudi sa osmoljetkom i marketing menadzera... To je pravi kadar za obavljenje visokih funkcija... I kako onda takvim ljudima uskratiti rad u opstini? To bi bila velika greska...

  • liberal

    23:20 // 28. 10. 2012.

    Decentralizacija da ali ne na ovakav način.
    Moramo da znamo kako,na koji način je to najbolje izvesti i iz čijih para bi se to finansiralo a za to je potrebna ozbiljna studija a ne paušalni zaključci i predlozi.
    Koliko ja znam,postoji višak zaposlenih,ako vlast na Panteleju nastavi da povećava administraciju i trpa svoje ljude propast je neminovna.

  • Pantelejac

    08:01 // 22. 10. 2012.

    Pa ovi "naši" su za medalju! Ovih pet opština su previše za ovaj i ovakav grad ali bitno da se tamo zaposle drugari i rodbina. Ovaj grad je 80-tih funkcionisao mnogo bolje sa jednom administracijom nego danas sa 6. I zato bih zamolio urednika da objavi koliko ima zaposlenih u svakoj opštini kako na stalnom tako i na honorarnom radu pa da se malo smejemo dok nam ne presedne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: