Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 14. 12. 2017.

| Politika

Nove plaćene funkcije u Opštini Medijana, nejasno čemu služe

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Opština Medijana
Još funkcionera; Foto: Arhivska fotografija, P. Blagojević / Južne vesti

Građani opštine Medijana imaće “na grbači” još 9 funkcionera koji će primati pare iz budžeta, ali se još ne zna tačno koliko. Oni će biti plaćeni da "prate rad javnih preduzeća", iako ta Opština nije osnivač nijednog. Predsednik Opštine Nebojša Kocić odbio je da objasni čemu će to telo da služi.

I pored toga što i na nivou Grada Niša, kao osnivača javnih preduzeća, postoji Savet za praćenje njihovog rada, vladajuća većina u Opštini Medijana je odlučila da napravi i svoj.

Ipak, ni predsednik Opštine Nebojša Kocić, ni šef odborničke grupe SNS Dušan Mihajlović nisu želeli da komentarišu i pre sutrašnje sednice Skupštine pojasne svrhu osnivanja nove "duple" komisije.

Služi tome što piše u dopuni dnevnog reda, dođite sutra na sednicu pa ćete videti - kaže Kocić.

U predlogu ove odluke stoji da je zadatak Saveta “da prati realizaciju programa rada javnih i javno - komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad u delu koji se odnosi na Gradsku opštinu Medijana, prati realizaciju programa razvoja Grada i programa uređenja građevinskog zemljišta u delu koji se odnosi na Opštinu Medijana”.

Članovima Saveta bi mandat trajao godinu dana, a za to angažovanje bi dobijali i novac.

Ovakav predlog potpisale su i dve opozicione odborničke grupe DS - DSS i “Niš, moj grad”, a šef odborničke grupe DS Vladimir Milošević pojašnjava da oni podržavaju ovaj predlog kako bi “kontrolisali SNS”.

Predsednik Skupštine opštine Medijana i prvi čovek niškog SPS Žarko Ranković potvrdio je da će i ta partija podržati ovaj predlog.

Podsetimo, Opština Medijana bila je poprište najvećeg "preleta" na političkoj sceni Niša ove godine. Nebojša Kocić prešao je iz DS u SNS i postao predsednik Opštine septembra ove godine, umesto dotadašnjeg funkcionera SNS Milana Krstića.


Dosta je bilo: Novo uhlebljenje partijskih kadrova

Odbornici opozicionog pokreta "Dosta je bilo" u ovom predlogu vidi “novi primer partokratije” i očekuje da uskoro bude formiran “Savet za kontrolu semafora” i “Savet za kontrolu aviona koji preleću iznad Medijane”.

Opština Medijana je nakon promene vlasti postala ortačko društvo. Možda bi i mogli da „progledamo kroz prste“ osnivanju ovakvog Saveta kada bi u njemu sedeli isključivo stručnjaci koji bi svoje analize iznosili opštinskim odbornicima, ali sastav je u najmanju ruku čudan. Evidentno je da su podmirene potrebe vladajuće koalicije, kao i odborničkih grupa koje se deklarišu kao opozicione. Jedini razlog osnivanja je očigledno namera da se jedni drugima oduže po nekim osnovima - navode iz Dosta je bilo.


“Noćni vuk” u novom Savetu?

Među 9 imena predloženih članova Saveta nalazi se i Saša Savić, predsednik srpskog ogranka ruskog motorističkog društva “Noćni vukovi”. Šef odborničke grupe "Dosta je bilo" Dejan Sovrlić ne vidi kako će on doprineti radu ovog Saveta.

Uz svo dužno poštovanje gospodinu Saviću, koga poznajem i lično, ne vidim način na koji će adekvatnoj analizi poslovanja javnih preduzeća pomoći predsednik srpskog ogranka „Noćnih vukova“. Moje mišljenje je da ne može nikako da doprinese, kao što ne bih mogao da doprinesem ni ja jer jednostavno nisam stručan iz te oblasti - kaže Sovrlić.

Inače, Saša Savić je u žižu javnosti dospeo 2014. godine, kada je kao jedan od čelnika "Noćnih vukova" putovao na Krim "da bi pružio podršku Vladimiru Putinu".

Tokom nedavne promene vlasti u Medijani, Savić je sve vreme stajao na ulazu u skupštinsku salu, iako nije odbornik, niti je poznato da je bio zaposlen u opštinskih upravi. Kako je tada novinarima rečeno, došao je na predlog tada izabranog predsednika Opštine Nebojše Kocića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    13:38 // 15. 12. 2017.

    čuvaću ovaj tekst i još par njih za izborni plakat kad budu lokalni da se sete ljudi ko je ko. Nikad više moj glas za ovakve demokrate!

  • Nislija

    23:35 // 14. 12. 2017.

    Jos ce Kocic da ispadne najposteniji on bar lepo preso u naprednu

  • Maca

    23:03 // 14. 12. 2017.

    Pa kako čemu služe? Pa da ih plaćamo...zar ne?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: