Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 8. 5. 2012.

Novi izbori u Nišu za 31.000 građana

IMG_7838 (1) foto: Saša Čolić/Kamerades

Zbog poništenih rezultata glasanja na 17 izbornih mesta, bezmalo 15 posto birača moraće ponovo da glasa za Skupštinu grada Niša. Ali, i dalje se ne zna kada će izbori biti ponovljeni.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Miša

    15:24 // 8. 5. 2012.

    A kako je moguće da Niš ima 290.961 birača???

    • CIKICA

      16:56 // 8. 5. 2012.

      Pa doseljenih sa Kosova ima dosta, a mnogi od njih se vode ovde,a i to je Nis verovatno sa okolnim opstinama

  • LOPOVLUK

    15:44 // 8. 5. 2012.

    Na izbornom mestu broj 2 u opstini medijana malo je falilo da dodje do tuce jer jedna od clanica birackog odbora nije zelela da pusti gradje koji su dosli posle 20h nego je stala na kraj reda, a njene kolege su je vukle i na kraju su uspeli da glasaju i oni koji su kasnili iako zakon to ne dozvoljava. To je uslo u zapisnik a izbori nisu ponisteni iako je to krsenje zakona!!!

    • Kreativni

      18:33 // 8. 5. 2012.

      Ma daj molim te!
      Ko ti kaže da je to bio lopovluk?

      U ostalom, da li ti znaš da živiš u Srbistanu a ne zemlji demokratije?!?!?!

  • Boss

    16:19 // 8. 5. 2012.

    A kako je sve to moglo da se desi? Onda su oni svi u dogovoru zajedno muljali. Malo mi je verovatno da pored 20-tak njih dzabalebarosa koji su tu visili kao gace na plotu i za to uzeli po 3000 din., kako bi izbori bili regularni neko moze neopazeno da ubaci toliko vise listica!!!!!

  • Marjan

    18:18 // 8. 5. 2012.

    Stranke nisu dale jasna uputstva ljudima koji dežuraju koje su njihove obaveze i odgovornosti. Drugo, predsednici tih odbora nisu imali iste, tj jasne instrukcije, pa su na nekim mestima bila prvo četiri spiska, pa listići, na nekim spisak, pa taj listić, spisak, pa taj listić,...
    Možda je najveća greška što je broj glasača beležio onaj ko je proveravao da li imaju naprskan prst, a on je bio na početku, a kasnije se ispostavljalo da ti ljudi glasaju na drugom mestu, ili da ih nema na spisku i sl.
    Takođe, doseljeni sa Kosova su imali pravo glasa samo na nivou republike, ali ne i na nivou lokala, znači, glasaju na dva listića, a na dva ne.

    Veliki broj građana nije poneo papiriće koje su dobili, na osnovu kojih su lakše nalaženi na spisku, već su se pravile gužve dok se pronađu na spiskovima. A u takvim gužvama, dešavalo se da se neko ne potpiše, ili ne zaokruži, i eto posle neslaganja sa brojem listića i glasalih!

    • Kreativni

      18:35 // 8. 5. 2012.

      U pravu si!
      Ali ja im zbog neozbiljnosti ne bih ni dala pare jer ih nisu zaradili kako treba....

    • P.Enees

      00:36 // 9. 5. 2012.

      Moja grupa je imala savrsenu instruktazu...

    • Predrag Milačić

      09:28 // 9. 5. 2012.

      Ukoliko se odbaci mogućnost da je ovo bio pokušaj krađe, pretpostavka je da višak listića potiče od raseljenih lica koja nisu imala pravo glasa na lokalnim izborima, a ipak im je to omogućavano. Pravo pitanje je onda zašto tog viška listića nema i u kutijama za opštinske izbore na tim istim biračkim mestima. Osim na 2 biračka mesta u Paliluli, gde su poništeni i gradski i opštinski izbori, nigde drugde (za sada) nije konstatovano da je bilo viška i u opštinskim kutijama - dakle na 15 od 17 mesta poništeni su samo gradski izbori. Kako je to moguće?!?
      Ili opštinske izborne komisije nisu odradile posao dosledno u skladu sa zakonom (nego su "peglali" po njima ne tako velike viškove listića) ili se ipak radi o nečemu većem od puke nemarnosti i neznanju... 1996???

  • nishlija

    20:36 // 8. 5. 2012.

    Sve male stranke su pokradene u korist velikih. Nislije da li je moguce da ne glasate za jedinu Nisku Reformisticku? Ko ce da Vas zastupa u gradu? Beograd?

  • zoran anic

    23:57 // 8. 5. 2012.

    Hej, ovde je Pedja Blagojevic napumpao glasove za oko 11000, garant! 100%

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: