Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 26. 9. 2019.

| Politika

Novi predsednik Udruženja stanara: Nema podele, osnivači izašli iz Pokreta da prepuste posao mlađima

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
upss
Više politike i aktivizma; foto: UPSS

I dok osnivači niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS), uz opaske da su bili vređani, da su se neki članovi “malo zaigrali” ili ušli preduboku u politiku, ne žele da komentarišu razloge zbog kojeg su napustili ovaj pokret, novi predsednik UPSS Ivan Živković kaže da su razlozi za odlazak iz Udruženja njihovo zdravstveno stanje i godine.

“Previše je uznemirujuće da bi se govorilo o tome. Potrebno je da se napravi vremenska distanca”, kaže jedan od osnivača UPSS-a i bivši član Upravnog odbora ovog Pokreta. I bivši predsednik Đokica Jovanović kaže da je potrebno da prođe neko vreme da bi o tome progovorio. Ipak, novoizabrani predsednik Ivica Živković tvrdi da nije došlo do podela u UPSS-u i da su oni koji su podneli ostavke to učinili “iz zdravstvenih razloga” i da bi mesto “ustupili mlađima”.

U obrazloženju ostavke Upravnom odboru dosadašnji predsednik naveo je zdravstvene razloge i potrebu da se rukovodstvo poveri mlađim članovima. U donedavnom radu Upravnog odbora bilo je došlo do međusobnog nepoverenja, koje je na sednici Upravnog odbora održanoj 9. septembra uspešno prevaziđeno donošenjem zajedničkih odluka. Ja to ne bih nazvao previranjima niti podelom na strane - podvlači Živković.

On se zahvaljuje Đokici Jovanoviću i ostalim članovima i nada se njihovoj savetodavnoj podršci u budućnosti.

Kaže i da će upražnjena mesta u Upravnom i Nadzornom odboru biti popunjena nakon sednice, na čije se sazivanju "intenzivno radi".


"Više politike, aktivizma i transparentnosti"

Bivša članica Nadzornog odbora Čedoslava Ristić rekla je da je do "raskola" u UPSS-u došlo i zbog toga što su pojedini članovi želeli da se više bave politikom.

Živković kaže da se Pokret i dosad bavio politikom, ali da će nastaviti sa tim i to u sklopu Građanskog fronta.

Važno je kako ko u našoj sredini shvata "bavljenje politikom". Političke partije su uzurpirale polje politike i obeshrabrile građane da učestvuju u političkim, javnim stvarima - navodi Živković.

Dodaje i da će u budućnosti poboljšati kontakt sa članstvom, povećati transparentnost, češće pojavljivanje u medijima, a obećava i "svesniji aktivizam".

Predsednik UPSS iz Niša Đokica Jovanović, ali i član Upravnog odbora ovog udruženja Miroslav Jukić, kao i članica Nadzornog odbora Čedoslava Ristić podneli su ostavke na svojim funkcijama i izašli iz ovog pokreta. Glavni razlog za to je, kaže Ristićeva, to što su pojedini članovi želeli da UPSS postane politička partija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    23:17 // 26. 9. 2019.

    Kako je staro rukovodstvo lepo pokupilo Vučićevu mantru. Oni verovatno ne podržavaju ni studente u rektoratu jer su im, ko što kaže Brnaba, zahtevi politički. I ono u Savamaloj je isto politika, jasno. A i ono oko aeorodroma je bilo. Izgleda da samo toplana nije politička, ona je "komunalna".

  • Djunta

    18:11 // 26. 9. 2019.

    Tesko da ce od vas biti nesto! Stari saziv kaze da je doslo do raskola,novi predsednik da su prethodniom omatorili! Gledam neutralno i ne navijam ni za koga,ali lose za pocetak!Sam odlazak Saleta Kostica je uzdrmao pokret !
    Ne moze se samo baviti toplanom,vece muke zadaje Uprava sa sekretarijatima.

  • Majda

    14:56 // 26. 9. 2019.

    Đokica Jovanović je stalno, s pravom, isticao da bavljenje politikom ne može biti ekskluzivitet političkih partija, već da se građani takođe na svoj način (kroz NVO, pokrete i sl.) mogu baviti njome. Štaviše da je to poželjno. U tom smislu vidim kao čistu podvalu izjavu Čedice Ristić ''da neki članovi hoće da prave političku partiju od UPSS-a''. Podrška I. Živkoviću!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: