Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 22. 3. 2019.

| Politika

Novi protesti "1 od 5 miliona" u nekoliko gradova na jugu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
protest
Protesti i ovog petka; foto: V. Keser

Protesti sa porukom "1 od 5 miliona" i ovog petka najavljeni su na jugu Srbije - građani su zakazali okupljanje na gradskim trgovima u Nišu, Leskovcu, Žitorađi, Vranju i Aleksincu. Među govornicima će i ovog petka biti opozicioni političari, ali i advokat, pravnik i studentkinja.

Nišlije su već pozvale građane da se u što većem broju okupe na večerašnjem protestu u 18 sati na Trgu kralja Milana, kako bi poslali poruku saborcima da "nisu sami".

Na još jednom u nizu protesta "1 od 5 miliona", najavljuju iz Pokreta mladih "Za Niš bez straha", govoriće predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Lutovac će govoriti i na protestima u Žitorađi koji počinju u 15 sati. Organizatori protesta najavljuju veliki skup sa koga će uputiti zahtev i tražiti da svi čelnici opštine odmah podnesu ostavke na sve funkcije.

U Aleksincu je najavljeno okupljanje u 19 sati ispred Doma kulture.

Na devetim protestima u Vranju govoriće vranjski advokat Slobodan Pavlović Cepelin, narodni poslanik Goran Ćirić i Konstantin Samofalov diplomirani pravnik. Protest počinje u 18 sati na šetalištu ispred gradske Apoteke, gde će se okupljenim Vranjancima obratiti ovonedeljni govornici, a zatim će tradicionalno krenuti u protestnu šetnju.

Osmi put zaredom građani će protiv režima protestovati ispred Leskovačkog kulturnog centra, a okupljanje su i ovaj put zakazali u 18 sati.

Prema najavama organizatora, na protestu će govoriti studentkinja Nađa Stošić i predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović.

I Leskovčani će nakon obraćanja govornika proštetati ulicama grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    14:20 // 24. 3. 2019.

    Smesne su i besmislene vise ove setnje.

  • win

    10:20 // 24. 3. 2019.

    Setnje sa kreativnim, realnim idejama nikom ne smetaju. Da li je sve realno, jesu li ideje kreativne, to su prava pitanja. Da su odgovori potvrdni, to bi efektiralo.

  • BOT

    17:18 // 22. 3. 2019.

    Setaci jeste li vi svesni koga podrzavate?To su ljudi koji prizivaju nemire,ratove cemo voditi a zivecemo u bedi,mislite na vasu decu ne podrzavajte Djilasa,Jermica i Obradovica koji se bore samo za sebe ne budite slepi i gluvi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: