Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 6. 4. 2019.

| Politika

Novi protesti i šetnje na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
protest
Nove šetnje i novi govornici; foto: Lj. M.

I ove subote, 6. aprila građani će se okupiti kako bi protestovali protiv vladajućeg režima. Protesti “1 od 5 miliona” održaće se u Pirotu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Prokuplju. Nakon pauze, a van organizacije “1 od 5 miliona” u protestne šetnje krenuće Svrljižani. Protestima se pridružili i građani Bojnika.

Na trgu ispred Doma kulture i ove subote od 18 sati okupiće se nezadovoljni Piroćanci. Zasad nije poznato da li će se neko obratiti okupljenim građanima, a do sada je praksa bila da to može uraditi svako ko to želi.

Svoje nezadovoljstvo u subotu pokazaće i najuporniji Babušničani, koji će se opet okupiti na platou ispred Doma kulture, ovog puta od 20 sati.

Na platou ispred opštinske zgrade od 18 sati, jubilarni 10. put okupiće se nezadovoljni Vlasotinčani koji će održati javni “čas demokratije”. Ponoviće svoje zahteve koje niko do sad nije ispunio.

Na platou ispred Doma kulture u 19 sati okupiće se građani Lebana, a zasad nema informacija da li će se neko obratiti građanima.

I ovog vikenda će nezadovoljni građani Prokuplja izaći na ulicu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo protiv režimom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Okupljanje je najavljeno za 19 sati, a na skupu će govoriti pravnik Konstantin Samofalov, reditelj Janko Baljak i student Strahinja Božinović.

Režim sve vreme pokušava da nas podeli i posvađa, nema dijaloga, nema razmene stavova i ideja. Uzeli su nam državu i predodredili je Aleksandru Vučiću i njegovim lokalnim kabadahijama. Sistem i službe su podređene Srpskoj naprednoj stranci. Ne želimo da stvari ubuduće ovako funkcionišu – kažu organizatori protesta u Prokuplju.

Pozivaju sve građane da se u što većem broju okupe i čuju šta će reći gosti iz Beograda, a nakon obraćanja planirana je i protestna šetnja glavnom ulicom u Prokuplju.


Protest nastavljaju i Svrljižani

Nezavisno od protesta “1 od 5 miliona”, a nakon prošlonedeljne pauze, na ulice će izaći nezadovoljni Svrljižani. Organizatori protesta “Za spas Svrljiga” okupljanje najavljuju za 18 sati u gradskom parku, a govoriće Marija Milanović i Oliver Đorđević.

Od lokalne samouprave zahtevatćemo hitnu smenu šefa Odseka za privredu i poljoprivredu, jer svojim dugogodišnjim radom nije opravdao angažovanje na funkciji na kojoj je postavljen, iako su ogromna novčana sredstva iz lokalnog budžeta uložena u njihov razvoj - kažu organizatori.

Nakon protestne šetnje, kako najavljuju, u sali Kulturnog centra građanima će se obratiti politikolog Milan Milenković, koji će na tribini govoriti o aktuelnim političkim dešavanjima.


Građani Bojnika se pridružili protestima

U Bojniku je prošlog vikenda održan prvi protest “1 od 5 miliona” na kome je govorila profesorica niškog Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković.

Demonstranti su tražili ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, celokupne Vlade i oduzimanje frekvencije televiziji Pink.

Bojničani su se prošlog vikenda okupili u nedelju, a zasad nema informacija da li će nastaviti i novi protest održati 7. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    22:20 // 6. 4. 2019.

    Opet Valter brani Vučića!

  • Kole

    12:07 // 6. 4. 2019.

    Mogu da prostestvuju koliko zele, Srbiju moze samo Vucic da vodi napred.

    • milan

      17:12 // 6. 4. 2019.

      Napred? Kole, kole, biće ti neprijatno jednog dana kad staneš pred svoje.

  • Maja

    11:27 // 6. 4. 2019.

    Ponovo na ulicama 50 ljudi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: