Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 21. 2. 2019.

| Politika

Novi protesti večeras u Kuršumliji, zahtevi isti

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Protest Kuršumlija
Organizatori protesta ne odustaju od zahteva; Foto: Lj. M.

Građani Kuršumlije koji se od Nove godine okupljaju svakog četvrtka u centru grada i najavljuju da će tako biti dok god ne padne režim Aleksandra Vučića i lokalna SNS vlast, i večeras će od 18 sati izaći na protest kako bi još jednom ukazali na sve nepravde koje, kako tvrde, sprovode institucije koje su podređene vladajućoj stranci.

Organizatori, Pokret mladih Kuršumlije, tvrdnje potkrepljuju činjenicom da se prethodnih dana vrši pritisak sa raznih strana na učesnike protesta kako bi odustali.

O svemu će, kažu, više govoriti tokom zakazanog skupa večeras, a nakon toga najavljuju šetnju koja je prethodnog četvrtka bila do izlaska iz grada ka magistralnom putu Niš-Kuršumlija, a ovoga puta biće nešto duža.

Kažu da, i pored svih pritisaka, oni od svojih zahteva koje su ranije uputili predsedniku države i premijerki Vlade Srbije Ani Brnabić neće odustati, a da je samo pitanje dana kada će krenuti u radikalizaciju protesta i najavljenu blokadu puta.

Krajnji naš cilj je totalna blokada državnog puta Niš - Priština. Mi od toga nećemo odustati, ali čekamo pogodan trenutak i podršku i ostalih građana Kuršumlije, ali i iz svih krajeva Srbije. Naša opština je strateški važna za državu i činjenicom da se duž 104 km proteže duž Administrativne linije sa Kosovo i Metohijom i mi se moramo boriti za svakog čoveka koji odluči da ostane i opstane na ovim prostorima – kažu organizatori protesta.

Inače, osim Kuršumlije, okupljanje nezadovoljnih građana Žitorađe je najavljeno za sutra (petak) u 17, dok će Prokupčani na ulice u subotu u 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Diplomac

    12:18 // 22. 2. 2019.

    Nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine, ali samo ako uzmemo sudbinu u svoje ruke, a ne da nam je kroje ovi sa kupljenim diplomama.

  • Igy

    19:05 // 21. 2. 2019.

    I dalje ista priča. Grupica plaćenih šetača od par ljudi pravi VELIKI protest.

  • Maja

    16:51 // 21. 2. 2019.

    Znaci opet skandali na ulicama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: