Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 11. 2. 2022.

| Politika

Novi-stari predsednici izbornih komisija u Pirotu, Babušnici i Beloj Palanci, promene u Dimitrovgradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
izbori
Imenovana novi-stari predsednici; ilustracija; foto: Matija Gačić

Jovan Milenković ostao je na čelu Gradske izborne komisije u Pirotu, odlučeno je na vanrednoj sednici Skupštine Grada, a novog-starog predsednika Opštinske izborne komisije ima i Babušnica - Nebojšu Radovanića. Promena nije bilo ni u Beloj Palanci gde je Jovana Vidanović ostala na čelu OIK-a, a promena je bilo jedino u Dimitrovgradu, Gajomira Đorđevića zamenila je Teodora Sokolov.

Zbog donošenja novog Zakona o lokalnim izborima održane su sednice lokalnih parlamenata u Pirotu, Babušnici i Dimitrovgradu, a one su donele i neke promene u sastavima izbornih komisija na lokalu.

U Pirotu nije bilo promena predsednika Gradske izborne komisije pa je na tom mestu ostao diplomirani pravnik Jovan Milenković. Ipak, promenjen je zamenik predsednika i sada je na tom mestu umesto Vladislava Aleksova, odlukom odbornika, postavljen Darko Pešić.

Za novi sastav Gradske izborne komisije glasao je 51 odbornik pirotskog parlamenta, a za članove i zamenike članova imenovi su Miloš Jenačković, Zorana Nikolić, Dragan Ćirić, Anđela Icić, Violeta Minić, Slađana Dimitrijević zamenica, Vladislav Aleksov, Milorad Rančić, Čedomir Stefanov i Ljubiša Đorđević.

Šest članova je sa liste “Aleksandar Vučić - za našu decu”, Odbornička grupa “Najbolje za Pirot” ima tri člana, Odbornička grupa SPS-a dva, a Pokret za Kraljevinu Srbije, Rođeni za Pirot i Srpska desnica po jednog člana.

Slična situacija je i u Babušnici. Dosadašnji predsednik Opštinske izborne komisije Nebojša Radovanović ostao je na tom mestu, a promene je bilo na mestu njegovog zamenika. Umesto Srđana Jovanovića došao je Nenad Marković, a imenovano je i sedam članova i zamenika članova.

U stalnom sastavu komisije ubuduće će biti i Saša Nikolić, Dragiša Mladenović, Miroslava Stoičev, Sanela Stanojević, Saša Stanković, Dejan Anđelković, Milan Jovanović, Stefan Živković, Vladan Savić, Igor Todorović, Radenko Stoičev i Sanja Mančić.

Jovana Vidanović ostala je na čelu OIK-a u Beloj Palanci, kao i Tihomir Krstić, njen zamenik. Nije bilo mnogo promena i među članovima i zamenicima, pa će u narednom mandatu u stalnom sastavu biti Jelena Cvetanović, Igor Bošković, Saša Golubović, Jelena Kostić, Miroslav Nešić, Suzana Petković, Jelena Stamenković, Marko Despetović, Dejan Đorđević, Dragoljub Grujić, Nebojša Nikolić i Marija Veljković.

Promene je bilo u Dimitrovgradu gde je Gajomira Đorđevića na mesto predsednika OIK-a zamenila diplomirana pravnica Teodora Sokolov, a za njenu zamenicu postavljena je Slavica Pejčev.

U novom mandatu u stalnom sastavu nalaze se i članovi i zemenici članova - Cenko Ćirov, Milan Milošević, Vojin Istatkov, Aleksandra Dimitrov, Saška Mitova, Rosica Nikolov, Maja Vasov, Trajko Milošev, Novica Radivojev, Saša Vasiljević, Gabrijela Mladenov i Marina Sokolov.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cica Belca

    19:22 // 11. 2. 2022.

    naprDNO.

    • A

      15:09 // 12. 2. 2022.

      Bela Palanka jel Jovana (dev.Vučić)"nasledila Bojanine funkcine" ili je neki"novi kadar"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: