Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 20. 1. 2019.

| Politika

Novinar Pantelić: Doček Putina kao treća Nova godina

Autor:FonetIzvor:Fonet

Doček priređen predsedniku Rusije Vladimiru Putinu bio je "treći doček Nove godine u Beogradu", izjavio je spoljnopolitički komentator Novog magazina Momčilo Pantelić i ocenio da je cela poseta trebalo da Zapadu pošalje poruku "da Srbija ima silu koja je podržava", a da Rusija ima strateškog partnera među kandidatima za Evropsku uniju.

U serijalu "Kvaka 23" Pantelić je rekao da je miting podrške Putinu istovremeno bio i "mobilizacija birača za sve izvesnije izbore", ali i "utuk na protestne šetnje koje se odvijaju u Beogradu i po gradovima u Srbiji".

Sve je bilo nadrealno i prevazišlo je dosadašnje granice rusko-srpskih odnosa, ali pokazivanje osećanja ne daje odgovor na pitanje u kojem pravcu Srbija ide - napomenuo je Pantelić.

Povodom poruke da "Rusija na Balkanu ima prijatelje, ali da je strateški partner Srbija", Panteliću nije do kraja jasno na koje je prijatelje mislio ruski predsednik, ali ističe da je Putin prvi put glasno definisao odnos prema Srbiji.

To je važno, jer su Rusi u politici na Balkanu, posle Crne Gore, Makedonije i glasanja u grčkom parlamentu, iskliznuli iz šina - naveo je Pantelić.

Upitan da li je to za Srbiju dobra ili loša vest, Pantelić je odgovorio da se "približava trenutak kada će Srbija morati jasno da se opredeli".

Uz opasku da Aleksandar Vučić, i u spoljnoj i u unutrašnjoj politici, deluje kao da "čita sa dva različita papira", spoljnopolitički novinar je napomenuo da "toj nepredvidivosti ističe rok".

Pantelić smatra da je "počela procena" šta Vučić može da uradi, šta može da "isporuči", što je "jedino i važno" u odnosima velikih zemalja prema malim.

Više o spoljnoj i unutrašnjoj politici Srbije, pogledajte u emisiji FoNeta "Kvaka 23".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sreten

    15:08 // 21. 1. 2019.

    Dok na desetine hiljada ljudi trazi slobodu medija i zahteva da Vucic ode sa vlasti Putin dolazi u Srbiju i odlikuje Vucica visokim ordenom. Moze li to neko normalan da razume?.Rusija je i do sada pokazivala odsustvo politicke logike ,ali je neverovatno da Putinu nije jasno sta se ovde desava. Sve vise sticem ubedjenje da Rusija kao i ranije igra pokvarenu igru iza koje stoji Putinov licni interes

    • Brat brata ne hrani

      22:31 // 21. 1. 2019.

      Rusija uvek gleda svoj interes,za one koji ne pamte neka pogledaju Sanstefanski dogovor ili kako ruska vojska odlazi sa Kosova,to je svezije i dokumentovano video snimcima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: