Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 13. 4. 2019.

| Politika

Novinari i dalje ne smeju do odbornika u niškoj Skupštini, Prokupčani dežuraju na smenu

Autor:Lj. M. i M. J.Izvor:Južne vesti
ulaz
Niški Parlament zatvoren za građane; foto: S. M.

Iako bi po zakonu ulaz u Skupštinu trebalo da bude otvoren za sve građane, danas nije tako u Nišu. Odbornici Srpske napredne stranke i njihovi koalicioni partneri i dalje su zaključani u gradskom parlamentu, a šta se tamo događa i do kada će ostati pod ključem - ne zna se, pošto su i danas novinarima Južnih vesti zabranili da uđu tamo.

Skupština je, sa odbornicima vladajuće koalicije u njoj, zaključana od juče. Razlog je dolazak lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića u Nišu, kako su tada naveli, kao i "opšta situacija koju kreira Savez za Srbiju".

Od tada je novinarima onemogućeno da dobiju ikakvu informaciju iz gradskog parlamenta, pošto se i danas ponovila jučerašnja situacija - kada je novinarka Južnih vesti stala na vrata, preprečili su joj put, a kada je pitala može li, kao novinar, da ode do odbornika, dobila je kratko “ne”, zatvaranje i zaključavanje vrata.

Ni putem telefona nije moguće dobiti informacije o daljim koracima vladajuće partije, pošto se ni predsednik Skupštine Rade Rajković, ni njegov zamenik Mile Ilić ne javljaju na telefone.

Podsetimo, nedugo nakon što su odbornici saopštili da će ostati u Skupštini do daljeg, opozicioni odbornik Branislav Jovanović poneo im je banane. Iako su njemu vrata gradskog parlamenta otvorena, novinaru Južnih vesti Stefanu Markoviću, koji je o tome trebalo da izveštava, čovek koji nije hteo da se predstavi zabranio je da uđe u zgradu parlamenta.

Inače, u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju (NKD) čitav ovaj događaj vide kao zarobljavanje institucije i promociju Srpske napredne stranke.


Prokupčani “brane” Skupštinu na smenu

Zato što ne žele da dozvole upad sledbenika opozicije, odbornici okupljeni oko Srpske napredne stranke od juče su u skupštinskoj sali u Prokuplju.

Na ovaj način žele da odbrane institucije i izbornu volju građana, tvrdi predsednik Skupštine Dejan Lazić, a plan je da se odbornici smenjuju u dežurstvima u skupštinskoj sali. Tako će ih u svakom trenutku biti najmanje 7 ili 8, a dežurstva će trajati “dok god postoji opasnost po institucije”.

Hoćemo da zaštitim institucije jer smatramo da je državi dosta terora koji sprovode nad narodom lideri opozicije - rekao je Lazić.

Inače, i Leskovčani od juče “brane” Skupštinu, dok se Pirotski okrug nije priključio akciji u kojoj učestvuju mnoge opštine širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    13:33 // 14. 4. 2019.

    Ovi , stvarno nisu "nošeni po svim ćoškovima" - brane se od sebe !

  • Štrumfeta

    23:29 // 13. 4. 2019.

    Pa naravno da se ne javljaju na telefon. Pustite im poruku da ih ceka neko ministarsko mesto u Bg-u i odmah ima da vam se jave.

  • Pamela

    17:15 // 13. 4. 2019.

    Mnogo. Stvarno mnogo, a koliko ima da se uci i nauci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: