Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 30. 9. 2020.

| Politika

Novu direktorku "Gorice" predložio lider niškog SPAS-a - zvanično bez koalicije, ali uz SNS

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
gorica
Veće predložilo novu v.d. direktorku; foto: printscreen

Predlog Ivane Stanić za v.d. direktorku JKP Gorica Niš potekao je od Nikole Marinkovića, predsednika niškog odbora Šapićevog SPAS-a. On kaže da je ona nestranačka ličnost, da je samo rodom iz Aranđelovca, ali da već godinama živi u Nišu. Na posao u JKP “Bukulja” putuje. Inače, kako kaže Marinković, SPAS nema koalicioni sporazum, ali podržava SNS na lokalu.

Do sada je direktorsko mesto u Gorici, prema stranačkim dogovorima i sporazumima, uvek pripadalo kadrovima SPS-a.

Tako je bilo od formiranja ovog preduzeća u vreme koalicije DS-SPS, pa sve do ove godine i saradnje socijalista i naprednjaka.

Međutim, po svemu sudeći, u fotelju ovog preduzeća sešće Stanićeva koju je formalno predložio lider niškog SPAS-a, pa je više nego jasno da su socijalisti “izgubili” ovo preduzeće u postizbornoj podeli kolača.

Mi podržavavamo taj predlog i ja sam je predložio, ali ona je vanstranački kandidat. Ona nije član Srpskog patriotskog saveza - SPAS, ali svakako jeste predlog iza kojeg će SPAS u Nišu da stane i podrži - kaže Marinković.

Ipak, to i ne znači zvaničnu koaliciju sa SNS na lokalnom nivou, pojašnjava Marinković, jer kako kaže, koalicioni sporazumi u gradu još nisu potpisani.

marinkovic Marinković kaže da SPAS podržava SNS; foto: JV Sa druge strane, to znači davanje podrške SNS-u.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada ja sam rekao da ćemo mi podržati i izbor Dragane Sotirovski i njen tim. Da mi je drago zbog mladih ljudi koji su tamo, a sa kojima sam sarađivao i da ćemo podržati Srpsku naprednu stranku u ovom periodu - priča Marinković.

On kaže da SPAS nije deo vlasti, jer nema nijednog predstavnika u izvršnim organima Grada, a i politika koju zastupaju je, kako kaže, izvan takvih načina pregovaranja o koalicionoj saradnji.

Srpski patriotski savez ni sada, ni ubuduće neće pregovarati na način na koji su pregovarale sve ostale tradicionalne političke stranke u prethodnom periodu upravo vodeći se pitanjima da li će imati člana Veća ili predsednika Skupštine, ovu ili onu funkciju - pojasnio je Marinković.


Stanićeva putuje na posao u Aranđelovac

Za predlog Ivane Stanić za direktorku Gorice kaže da se stekao pogrešan utisak da je ona iz Aranđelovca. Pojašnjava da je ona odatle rodom, ali da već godinama živi u Nišu gde ima i porodicu.

Svakako da joj je prvi posao bio u JKP Bukulja u Aranđelovcu gde je ona i dan-danas zaposlena. U periodu korone je radila od kuće, u ovom trenutku putuje iz Niša. Stalno prebivalište u Nišu, udata u Nišu i dva deteta rođena i školuju se u Nišu - kaže Marinković.

Na sednici Veća je rečeno da je ona i član Nadzornog odbora Centra za kulturu u Aleksincu, ali Marinković kaže da joj je mandat u ovoj ustanovi istekao.

Podsetimo, ovaj predlog obrazložio je nedavno većnik Miroslav Đokić, a Stanićeva dolazi u Goricu na upraženjeno mestio direktora, gde je ostavku početkom septembra podnela Dragana Stevanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    14:11 // 30. 9. 2020.

    Ma ovom mladiću se po faci vidi da je jako autoritativan...seče pogledom,nema šta!

  • ludilo mozga

    13:32 // 30. 9. 2020.

    Ha ha ha
    Pazi, tako da ostanem nevina.

    • Clan sns

      15:57 // 30. 9. 2020.

      Ne sekiraj se ostaces samo se pogledaj u ogledalo i na brini

  • Stari naprednjak

    11:36 // 30. 9. 2020.

    A komentar gospođe Sotirovski na ovo?
    Ona se sad više pita u SNS-u. Poznata je stvar da ona okuplja preletače i istrošene političare oko sebe jer niko neće da sarađuje sa njom. Ovom Marinkoviću se smeši blistava karijera na štetu nas dugogodišnjih članova SNS-a.
    Sramota.

    • Smuk

      12:12 // 30. 9. 2020.

      @St. naprednjak : Stvarno bre,sramota ! Na "štetu starih naprednjaka" !
      Čudi me da su "stari naprednjaci" oštećeni ! Pa , zar niste svi zbrinuti a i nema vas mnogo... kakva je to stranka koja nije udomila sve svoje "članove" , nego ih je preustila ulici i bez plate? A su svi zaslužili svojim "nesebičnim" zalaganjem i radom i "obrazovanjem", da vide fajdu.Stvaaarno žalosno ! I meni se plače !

    • Podrska starom naprednjaku

      20:21 // 30. 9. 2020.

      @Smuk
      Oni koji su radili kampanje prethodnih godina gurnuti su u stranu zbog novih, preletaca i lopova,,, ovi sramote sns
      Da se zna red u SNS Dzunic, Novakovic i ostali neposteni bi odavno bili tamo gde treba,,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: