Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 29. 7. 2013.

| Politika

O beloj lađi i Nea Vranju

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Miroljub-Stojicic-SPS-Vranje-1.JPG
Miroljub Stojičić, narodni poslanik SPS iz Vranja

Da li će lađe ploviti i Moravom i uplovaljavati u luke u Nišu, Leskovcu, Vranju? Poslanik socijalista iz Vranja Miroljujb Stojičić veruje da će studija, koju rade Kinezi, pokazati da je to izvodljivo.

Kanal Dunav - Morava - Vardar je vrlo ozbiljan projekat i Stojičić ocenjuje da će biti ključan za razvoj juga Srbije.

Socijalista iz Vranja kaže da je reč o staroj ideji koja datira još od 1834. godine, ali da se od nje uvek odustajalo iz političkih ili vojnih razloga.

- Ovo što vi kažete za Nea Vranje, treba verovati, ja mislim u tu ideju! Jednostavno, bili smo malo skeptici i kada smo razgovarali o auto - putu nekad! - kaže Stojičić.

Kao jedan od verovatnih razloga što je ideja ponovo aktuelna, Stojčić navodi da “na raspolaganju Srbija ima negde oko tri milijarde eura koji stoje u fondovima, Srbija plaća kamatu, a nema ozbiljne i velike projekte”.

Miroljub Stojičić, narodni poslanik SPS iz Vranja Miroljub Stojičić u studiju Južnih vestiA na pitanje zašto baš Kinezi rade studiju, odgovara da su oni to prihvatli da rade besplatno, jer “imamo dobre političke odnose sa Kinom”.

- A drugo, ja sam prvi put čuo tu informaciju da su Kinezi uzeli u zakup luku Pirej, a da je u planu da uzmu i luku Solun. Prema tome, čini mi se da je ovaj kanal Dunav - Morava - Vardar - Egejsko more, odnosno, Solun, sastavni deo jednog veoma ozbiljnog i velikog projekta u Evropi koji faktički treba da omogući da roba koja će biti dovezena u solunsku luku bude prosleđena prema centralnoj Evropi gde su, takođe, Kinezi zainteresovani i za izgradnju čitavog ovog kanala - kaže Stojičić.

Tvrdi da će Kinezi praviti i veliki solarni park u blizini Vranja za proizvvodnju struje “čak i iz mesečeve svetlosti”. Ali navodi i da će se jug Srbije razvijati i zahvaljujući novom kraku “Južnog toka" ka Makedoniji” i rekonstrukciji stare u novu, brzu železničku prugu koja će se raditi od ruskog kredita.

A šta mu je Dragan Marković Palma rekao o navodnoj krađi konjaka od strane gradonačelnika Vranja tokom posete Rusiji, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • REALNI OPTIMISTA

    19:16 // 29. 7. 2013.

    I Panamski kanal je svojevremeno nazivan snom. Bitno je da projekat pokaže ekonomsku opravdanost i sa današnjom tehnologijom biće realizovan. Nije on nikakva novost, poznat je preko 100 god.

  • Ivan Ristic

    15:21 // 29. 7. 2013.

    Nisam čuo do kraja - energija iz Mesečeve svetlosti. Hahahahahahahaah. Idem da nešto popijem, suviše je vrućina danas.

    • hedonist

      22:20 // 29. 7. 2013.

      preporucujem lowenbrau!

  • Ivan Ristic

    15:19 // 29. 7. 2013.

    Ajnštajn je kazao: "Samo je ljudska glupost beskrajna.". "Pare negde stoje, plaćamo kamatu a nemamo projekat." Odvali stručnjak.

    • Ekonomista

      17:52 // 29. 7. 2013.

      Ovo sto je rekao je tuzna istina.Postoji novac namenski dat(kredit naravno)od medjunarodnih fin.institucija a on "stoji" jer nemamo projekte...a kamatu na taj novac uredno placamo

    • nas iz Eu

      23:39 // 30. 7. 2013.

      Nasa poslovicna organizovanost,disciplina i
      postenje ce nam sigurno pomoci da ostvarimo
      ovaj san! Ali,malo morgen! Fantazija i glup
      ost prijatelja Tominog,Bacevica,tek da poka
      ze da nesto "radi"! Fuj!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: