Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:47, 13. 10. 2010.

| Politika

O stanju u javnim preduzećima u petak

Autor:S.S. i P.B.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Predsednik Skupštine grada Niša, Mile Ilić zakazao je za petar sastanak sa šefovima odborničkih grupa povodom predloga LDP za sazivanje hitne sednice gradskog parlamenta povodom lošeg stanja u niškim javnim preduzećima i ustanovama.

U kabinetu Mileta Ilića rečeno nam je da je reč o standardnoj proceduri pred svaku sednicu lokalnog parlamenta i da će eventualni datum održavanja sednice biti poznat nakon tog sastanka.

- Predsednik je spreman da zakaže sednicu, ali postoje još neke inicijative kako da se ti problemi reše, ali o tome će se ipak razgovarati sa predstavnicima svih partija - rečeno nam je u Ilićevom kabinetu.

LDP u Nišu pokrenula je prikupljanje potpisa odbornika Skupštine grada Niša i zvanično predala zahtev za sazivanje hitne sednice parlamenta sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda - Izveštaji javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Niš.

- Ovu inicijativu LDP podržalo je do sada 30 odbornika, a ono što je posebno važno da su među njima i četiri odbornika iz vladajuće koalicije (G17 - 1, PSS-1, PUPS-1, JS-1). To su učinili odbornici koji nisu partijski poslušnici već osećaju potrebu da se što pre stavi na uvid poslovanje javnih preduzeća pritom ne želeći da se skriva istina u kakvom su stanju i da li je gradonačelnik ili menadžmenti preduzeća krivi, pri tom imajući u vidu da je Simonović sa svojim koaliconim partnerima te iste direktore postavio - kaže menadžer LDP Predrag Jelenković.

Jelenković kaže da je “nakon nesposobno sprovedenih projekata oko sprtske hale i ostalih iz NIP-a", došlo do poremećaja u odnosima DS-G17-SPS.

- Očekujem da predsednik Skupštine grada, Mile Ilić, zakaže hitnu sednicu bez ikakvih opstrukcija bilo administataivnih ili političkih, pogotovu što sam u telefonskom razgovoru sa predsednikom gradskog odbora SPS-a, Slavoljubom Vlajkovićem i zamenikom šefa odborničke grupe Bogdanovićem dobio podršku za ovakvu inicijativu kao neđto đto je stvarna potreba, a ne politikanstvo - kaže Jelenković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prera lozac

    13:45 // 20. 10. 2010.

    Da li je to neka varka ili ce LDP na lokalu da smeni G17, da li se stvarno nesto kuva da ce te Bananu da penzionisete .
    KAKO CE TE DA UVEDETE OVAJ NAROD U EU KAD GRADITELJA BANANU PENZIONISETE.
    LJUDI, NISLIJE, SRBI, EVROPLJANI POSTENIJEG GRADITELJA SVET NIJE VIDEO , A VI HOCETE DA GA SMENITE PA UZ TO VAM POMAZE I BUDZETSKA KOMISIJA.
    kazu krao ima kuce, apartmane u inostranstvo, ako i neka ima , ali da znate niko nece da izgradi Nis kao on, posle njega potop.NJEGOVE DUGOVE KOJE JE NAPRAVIO PREKO DIREKCIJE PLACACE OVAJ NAROD DUGO.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: