Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 21. 7. 2021.

| Politika

Boško Obradović: Od dijaloga zavisi hoćemo li na izbore, alternativa je protest i izlazak na ulice

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
Dveri
Boško Obradović sa simpatizerima Dveri u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Svi koji žele da budu deo dogovorenog nastupa opozicije treba pre svega da se obavežu da nema saradnje sa vladajućom strankom, ali ni povratka na bivši režim, kao i da je potreban dogovor o međusobnom nenapadanju i paralelna kampanja o povećanju izlaznosti na predstojećim izborima, rekao je lider Dveri Boško Obradović u Prokuplju. Očekuje da će vlast kroz dijalog omogućiti slobodne izbore, a ukoliko se to ne desi, alternativa su, kaže, protesti i izlazak na ulice.

Obradović smatra da u narodu raste nezadovoljstvo protiv ove vlasti i da ona može da se pobedi, ali je na opoziciji da se ujedini, za šta je, kaže, potrebna nova platforma kroz koju će sarađivati. Boško Obradović Ako pregovori ne uspeju, alternativa je ulica i borba za demokratska prava; Foto: lj. M.

Želimo ne samo promenu vlasti, već promenu kompletnog korumpiranog političkog sistema koji traje već 3 decenije, da svi zajedno pozovemo birače da glasaju protiv vlasti, a za bilo koju opozicionu kolonu - rekao je Obradović.

Lider Dveri kaže da, paralelno sa obilaskom građana Srbije, traje i borba kroz dijalog na oba koloseka - i uz pomoć evropskih parlamentaraca i bez njih, da uslovi na sledećim izborima budu slobodni i pošteni, a da će od tog dijaloga zavisiti učešće Dveri na izborima.

Smatram da je vlast priterana uz zid i da svi u domaćoj i stranoj javnosti vide kako je besmislen ovaj parlament bez opozicije i propast prošlogodišnjih lažnih izbora. Bojkot je uspeo i zbog toga vlast mora da razgovara sa opozicijom i mora da izađe u susret određenim zahtevima za fer i poštene izbore – kaže Obradović.

Nada se ispunjenju zahteva, a ako vlast ne bude spremna da to uradi, alternativa je izlazak na ulicu i borba za demokratska prava, te da, zaključuje, opozicija više neće dozvoliti bilo kakve nove nedemokratske izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    20:25 // 6. 8. 2021.

    Crveni srbobranitelj Bosko Obradović, nacionalista po narudžbini prodade zadnjicu prvorođenog ko i Sasa Radulović. Dosta je bilo i bilo je providno.

  • objektivno

    08:21 // 22. 7. 2021.

    E,moj Bosko, ti samo mozes da izvedes zenu i decu, a opozicija samo glumi opziciju. Tesko nama narode, nikada nismo imali goru vlast, a kakva vlast - takva i opzicija.

    • Smuk

      10:25 // 22. 7. 2021.

      @objektivno : kakav li je tek narod ? Svi su oni potekli iz naroda

  • B.Petrović, zaplanjski analIritičar

    08:03 // 22. 7. 2021.

    PRAVA opozicija je trebala
    sa narodom na ulice kada je pao helicopter.
    ALI, Srbija ne bi bila srbija da nije SVE naopako.
    I kobajagi.
    Jer, Srbi su zatrli Istinu.
    Zato živimo kao sav NEnormalan svet.I živećemo još dugo sa bosanskim Potemkinom.
    Jer, to zaslužujemo kao neizgrađen I neosvešćen narod.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: