Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 8. 11. 2019.

| Politika

Obradović u Vranju: Nema uslova za održavanje poštenih izbora

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
boško obradović vranje
Obradović posetio Vranje, foto: Milica Dejanović

Zbog toga što opozicija nema mesta da pokaže ideje i politiku građanima, jer nema slobodnih medija, ne postoje uslovi da se izađe na izbore na proleće 2020. godine, smatra lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kao jedino rešenje Obradović vidi formiranje prelazne tehničke Vlade i odlaganje izbora.

Kampanja bojkota izbora od strane dela opozicije je u punom jeku, kaže Obradović, a do sada su članovi Saveza za Srbiju obišli preko 100 gradova i opština gde su razgovarali sa građanima o ovoj odluci. obradovic vranje Bojkot do ispunjenja uslova za slobodne i fer izbore, foto: Milica Dejanović

Ni na kakav poziv Maje Gojković da se vodi dijalog u Narodnoj skupštini nećemo pristati, jer ona nema nikakav kredibilitet. Jasno smo poručili i predstavnicima Evropskog parlamenta da, što se nas tiče, svaki razgovor o izborima je završen. Mi smo već u kampanji bojkota, mi na naredne izbore nećemo izaći - kaže Obradović.

Jedino o čemu može diskutovati sa predstavnicima vlasti, kaže Obradović, je pomeranje datuma održavanja izbora sa marta na jesen sledeće godine, a da pre toga dođe do sporazuma o uslovima o slobodnim i poštenim izborima.

Vlast mora da da garancije da će taj sporazum biti primenjen, a najbolja garancija za to je prelazna tehnička Vlada sa koministrima iz opozicije, po uzoru na ono što je 2016. bilo u Makedoniji i Crnoj Gori, a da se izbori održe 9 meseci od potpisivanja tog sporazuma. Bez toga nema slobodnih izbora i mi u njima nećemo učestvovati - kaže Obradović.

boško obradović vranje SNS je poput cirade na fasadi pored Pozorišta, spolja lepo, unutra ništa, foto: Milica Dejanović Srpska napredna stranka, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou, priča Obradović, ne brine o građanima, već samo o ličnim interesima, a uporedio ih je sa lažnom fasadom na zgradi pored tek renoviranog Narodnog pozorišta u Vranju.

Vlast se prema Vranjancima ponaša kao prema ovoj fasadi pored renoviranog Pozorišta koja je lažna fasada, odštampana cirada iza koje je praznina koja oslikava na najbolji način osmogodišnju vlast Srpske napredne stranke. Spolja blještavo, odštampano, zanimljivo, obećavajuće, idealno, a iza praznina, ništavilo, propast, razvaljene i institucije i država i mediji i izbori i kompletan društveni život u Srbiji - rekao je Obradović.

Podsetimo, kampanja za bojkot krenula je početkom oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    20:14 // 8. 11. 2019.

    Obradoviću nije Vučić uzeo vlast da je vrati, đak je to zlotvora Šešelja koji živi na grbači srpskoj 30godina, umiveni radikal a vi nedorasli pajaci.

    • ionice

      11:53 // 9. 11. 2019.

      Oticice i karcinom na dve noge kad tad. Jer karcinom je ko pas, uvek se vrati. Voji zelimo napredak tumora svetlosnom brzinom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: