Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 12. 7. 2012.

| Politika

Odbegli odbornici izbačeni iz DS

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
milos-simonovic

Živojin Ristić i Grade Stojanović, odbornici Demokratske stranke u niškoj opštini Crveni Krst, odlukom Gradskog odbora isključeni su iz stranke, potvrdio je predsednik DS u Nišu Miloš Simonović.

Kako je Simonović pojasnio, to znači da DS ostaje bez predstavnika u Skupštini te opštine.

Ristić, inače predsednik Opštinskog odbora DS, kaže da odluka Gradskog odbora nije legitimna i da će se žaliti centrali stranke.

- Ne može Gradski odbor da donese takvu odluku. To može samo Izvršni odbor stranke. Ali, ako prekrše Statut, onda ću ja da vidim šta ću. Verovatno ću se žaliti centrali - kaže Ristić.

Kao još jednu neregularnost Ristić ističe da mu nije bilo omogućeno da iznese odbranu, jer je "izbačen sa sednice "Gradskog odbora".

- Sinoć mi nije (Simonović) dozvolio da prisustvujem sednici. Zamolio me da izađem i rekao da neće da drži sednicu dok ne izađem. Oni su me u stvari pozvali da bi me odstranili. Ja sam ih pitao, što ste me zvali ako je tako? - kaže Ristić.

Kako je Južnim vestima rečeno u DS, Ristiću je isključenjem prestala i funkcija predsednika Opštinskog odbora, pa će do raspisivanja unutarstranačkih izbora stranku u Crvenom Krstu voditi poverenik kog bude imenovao Gradski odbor.

Podsetimo, kako su Južne vesti pisale, Živojin Ristić i Grade Stojanović, jedini odbornici DS u Skupštini Opštine Crveni Krst, napustili su tu stranku i prešli u URS. Međutim, Ristić je to demantovao i izjavio da je samo "odlučio da podrži URS", ali je potvrdio da za to nije dobio saglasnost nijednog stranačkog organa.

Više informacija o ovome možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seka Nikolić

    01:31 // 15. 9. 2012.

    teletabis

  • Kesa iz DS-a

    15:56 // 19. 7. 2012.

    Simonovicu nista se ne sekiraj ti sto su otisli iz stranke imali su razlog, koji ti nikako ne vidis, ali s obzirom da je oktobar vrlo blizu kada krecu rasciscavanja u DS-u nemoj da cekas da te izbacujemo vec sam idi i vodi svoje kumove pobratime i ostalu rodbinu i projatelje.................

  • Todor

    23:02 // 14. 7. 2012.

    Šut kartu, u svakom slučaju, dobijamo mi obični gradjani. Kad će te to jednom shvatiti?
    Njima je dobro, uvek je tako i bilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: