Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 25. 11. 2023.

| Politika

Odbijena lista Srbija protiv nasilja u Prokuplju, krajnji rok za predaju novih potpisa nedelja u ponoć

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Za nešto više od 24 sata ističe rok za predaju izbornih lista; Foto: Lj. M.

Nakon što je zbog tehničkih nepravilnosti Gradska izborna komisija odbila listu Srbija protiv nasilja-Prokuplje, koju je zajednički podnela Stranka slobode i pravde i Demokratske stranke uz još neke koalicione partnere, jedna od najjačih opozicionih lista i prema istraživanjima glavni konkurent vladajućoj Srpskoj naprdnoj stranci počela je tokom dana da prikuplja nove potpise za predaju liste. Krajnji rok je nedelja u ponoć, a parlamentarni i lokalni izbori su zakazani za 17. decembar.

Gradska izborna komisija u Prokuplju je utvrdila nepravilnosti na listi Srbija protiv nasilja, primedbe su stavljene u naslovu liste koja je kod notara overena pod jednim imenom, a predata pod drugačijim.

Gradskoj izbornoj komisiji 23. novembra u 19:11 sati od strane ovlašćenog lica podneta je koaliciona lista "Srbija protiv nasilja-Prokuplje (Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka)", a ranije kod notara koalicioni sporazum potpisan od strane Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke pod nazivom "Srbija protiv nasilja - Prokuplje". Kako koalicioni sporazum i izborna lista nisu usaglašene u nazivu, GRI je doneo odluku o odbijanju liste, a rok za žalbu je 72 sata - kaže se u rešenju GRI.

Kako saznajemo, GRI će tokom dana odlučivati o žalbi koalicionih partnera SSP i DS, ali su oni već počeli da prikupljaju potpise kako bi stigli da u zakonskom roku predaju novu listu.

Može im se jer su većina, na sve načine pokušavaju da nas ometaju kako ne bi izašli na izbore. Mi se ne predajemo, čekamo rešenje po žalbi, ali se ne nadamo da će biti prihvaćeno, zato smo već počeli sa prikupljanjem novih potpisa - kaže Slaviša Momčilović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju.

Inače, na nešto više od 24 sata do završetka roka za predaju lista za predstojeće izbore, u Prokuplju je za sada prihvaćeno 7 lista, pored SNS i SPS, koje su jedine predale punu listu od 55 odbornika koliko broji Skupština Prokuplja, građani mogu da biraju i Zavetnike koji su kandidovali 35 odbornika, Narodnu stranku i koaliciju oko Miloša Jovanovića sa po 16 odbornika, 15 odbornika imaju na listi radikali i samo 5 ljudi na listi ima Grupa građana "Nova lica Prokuplja".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prvi po šuntavilu

    10:13 // 26. 11. 2023.

    Nisu ni listu znali da predaju kako valja a misle da vladaju. Dunsteri

    • Posisao si svu pamet iz njih

      12:57 // 26. 11. 2023.

      Bitno je da si ti pametan,ljubi ga majka!

  • Dragan

    08:06 // 26. 11. 2023.

    Da nije rok pomeren za 31.novembar u ponoc"Cega se bre plasite,imate 700000 clanova koalicione partnere,laznu opoziciju,,kapilarne glasove,bugarske vozove,ucene socijalaca,pretnje,poneka paljevina,batine ponekad...nije li vam dosta toga?A KIM,glasaju u juznoj Srbiji,idealno za manipulacije,pa opet se sekirate...da li je parizer bolji od prsute,naravno vec mnogi u to veruju...SRAMOTA VELIKA !!!

  • Dragan

    23:16 // 25. 11. 2023.

    Kako je pocelo gorece Magarevo...saplitanje na svakom koraku...pa jos da ne bude revansizma...malo morgen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: