Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 16. 5. 2018.

| Politika

Odbornica koja brani aerodrom ostala bez posla u javnom preduzeću

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Jelena Đorđević
Kaže da je znala kakav će biti epilog, ali je ipak rekla da neće glasati za poklanjanje aerodroma; foto: JV

Kada je javno rekla da neće glasati za poklanjanje niškog aerodroma, nekadašnjoj odbornici Jedinstvene Srbije Jeleni Đorđević, kako kaže, nije produžen ugovor u Objedinjenoj naplati. Direktorka ovog preduzeća Jelena Stojanović tvrdi da je odbornica bila na zameni i da više ne radi, jer su "takve okolnosti".

Đorđevićeva kaže da je radila u Javnom preduzeću Objedinjena naplata od 2. novembra 2016. godine, a zaposlila se na određeno vreme, kao zamena.

Bila je zaposlena u ovom niškom preduzeću do kraja aprila, dodaje, a u međuvremenu je kao odbornica vladajuće koalicije javno priznala da “neće dati aerodrom”.

Da je to što je javno rekla da neće dići ruku za poklanjanje niške vazdušne luke uticalo na to da joj ne produže ugovor u Objedinjenoj naplati pojašnjava time da je nakon povratka koleginice koju je menjala, potpisala veći broj aneksa ugovora. Tvrdi da je radila kao zamena drugih službenika i kolega koji su išli na godišnji odmor ili bolovanje.

Kako i sami vidite, uvek se nalazio način za produžetak ugovora, do trenutka kada sam se izjasnila povodom aerodroma - kaže Đorđevićeva.


Direktorka: Takve su bile okolnosti

I direktorka Objedinjene naplate Jelena Stojanović potvrđuje da je Đorđevićeva bila na zameni u ovom preduzeću, a da joj ugovor nije produžen, jer je “prestao pravni osnov”.

Potvrđuje i da joj je ranije nekoliko puta produžavan ugovor, ali da se to ovog puta nije desilo. Direktorka to pravda zabranom zapošljavanja, time što trenutno niko nije na dužem bolovanju, ali i zato što su “takve okolnosti”.

Kada je prestao taj pravni osnov prosto je moralo da se postupi u skladu sa zakonom. Jelena je to znala i pre toga, tako da su joj sve te okolnosti bile poznate. Apsolutno stojim i odgovorno tvrdim da nije u pitanju politički uticaj ili bilo koje druge okolnosti - tvrdi Stojanovićeva.

U budućnosti će je, dodaje Stojanovićeva, rado ponovo angažovati, ako neko bude duže na bolovanju.


“Znala sam za posledice, ali se moja odluka nije promenila”

Đorđevićeva negira spekulacije koje su se pojavile u javnosti - da je javno rekla da neće glasati za poklanjanje aerodroma, upravo zato što je znala da joj se sprema otkaz.

Ne, ovde nije uzrok gubitak posla koji je za posledicu dao lični stav, već je uzrok lični stav koji je za posledicu imao gubitak posla - navodi Đorđevićeva.

Pre nego što je samostalno izašla u javnost i izjasnila se povodom “afere aerodrom”, kako kaže, tražila je od ostalih članova odborničke grupe Jedinstvena Srbija - Ruska stranka, da se “oštro usprotive ovakvoj odluci”, jer joj se i struka i Nišlije protive.

Nisam naišla na razumevanje, nakon čega sam javno istupila sa svojim ličnim stavom po pitanju niškog aerodroma. I pored toga što sam znala kakvu će posledicu moj stav prouzrokovati, a na koju mi je prijateljski ili prenošenjem nečije poruke unapred ukazano, moja odluka se nije promenila - pojašnjava odbornica.

Nakon što je ostala bez posla, namerava da položi pravosudni ispit i posveti se advokaturi, a što se politike tiče, kaže da je u pripremi izrada sajta, na kome će za svaku narednu sednicu Skupštine grada biti dostupan sav materijal, po svakoj tački dnevnog reda. Tako će svaki Nišlija, dodaje, imati uvid u sadržaj rada sednice, pravo da glasa i to obrazloži, te će svačije mišljenje moći da se čuje.

Podsetimo, Đorđevićeva je isključena iz Jedinstvene Srbije, jer se protivi poklanjanju aerodroma, a kako je rekla u emisiji 15 minuta, zbog toga trpi pritiske, među kojima je i to što su je nepoznati ljudi pratili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • пензионер МАРК

    18:55 // 17. 5. 2018.

    Да ли та директорка Јелена Стојановић зна како ће се ускоро околности променити???

  • Miki

    13:16 // 17. 5. 2018.

    Ova vlast je vrlo osvetoljubiva ukoliko joj ne ides niz dlaku!

  • Marinko

    12:07 // 17. 5. 2018.

    Stvarno mi nisu jasni ni pozitivni ni negativni komentari.Niko ne sagledava sustinu Jeleninog gesta i novitet u ovoj propaloj drzavi.Kazem novitet jer do sada se nije desilo da neko iz vladajuce stranke pored zaposljenja i sigurnih primanja ostavi to i bez reci predje na stranu ne neke stranke i partije vec na stranu gradjana.
    Ali ni to ne valja.Da je bila pametna da ostane gde jeste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: