Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:22, 15. 6. 2018.

| Politika

Odbornica koja “ne da aerodrom” poziva Nišlije da osnuju akcioni savez

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Jelena Đorđević
Odbornica Jelena Đorđević kaže da se boji uvođenja prinudne uprave; foto: JV/J. Adamović

Nišu preti uvođenje prinudne uprave, što plaši odbornicu Jelenu Đorđević koja je rekla da neće glasati za poklanjanje Aerodroma, jer bi grad time, kako kaže, bio “opustošen” i mogao bi da ostane bez svoje vazdušne luke. Zato poziva sve građane da joj se pridruže i zajedno osnuju akcioni savez, koji bi se borio za prava Nišlija, jer, dodaje, gradska vlast to ne radi.

Ako se za nedelju dana ne održi sednica niške Skupštine na kojoj, između ostalog, odbornici treba da odluče da li će pokloniti Aerodrom Republici, Nišu preti prinudna uprava, koja bi bez pitanja mogla da pokloni nišku vazdušnu luku.

Odbornica Đorđević, koja je izbačena iz Jedinstvene Srbije, jer je rekla da neće podići ruku za predaju vlasništva nad Aerodromom, kaže da time što građani ne znaju da li će sednica uopšte biti održana, gradska vlast pokazuje nesigurnost, ali i bahatost.

Ovim činom gradska vlast pokazuje ili nesigurnost u ispravnost odluke da se Aerodrom preda u vlasništvo Republici ili je ovo krajnji čin bahatosti vladajuće većine kojom pokazuje poigravanje većinskim mišljenjem Nišlija koji se protive ovoj odluci gradske vlasti - priča Đorđevićeva.

Kaže da kao neko ko svesno snosi posledice zbog stava da ne želi da pokloni Aerodrom, jer je dobila otkaz nakon što je to priznala, kako kaže, plaši se raspuštanja Skupštine i uvođenja prinudne uprave, jer bi ona mogla da “zloupotrebi i opustoši Niš”.

Zato ovom prilikom pozivam sve stranačke i nestranačke ličnosti koje suštinu vide u nužnosti bavljenja politikom, da pristupe osnivanju akcionog zajedničkog saveza u kome bi stranke predstavljale samo logističku podršku, a Nišlije bi sutra na izborima imale mogućnost da podrže listu kandidata po imenu i prezimenu - pojašnjava Đorđevićeva.

Cilj akcionog saveza ne bi bio samo smena aktuelne vlasti, objašnjava, već i novi pristup bavljenja politikom - pojedinci ne bi ulazili u politiku zbog ostvarivanja ličnih interesa, već da bi ostvarili interese grada i Nišlija.

Đorđevićeva kaže i da se savez ne bi bavio samo problemom ustupanja Aerodroma, već i cenom goriva i malina, neisplaćenim zaradama radnika propalih preduzeća i svim drugim problemima koji muče građane.

Zato pozivam sve Nišlije da što pre krenemo u osnivanje tog akcionog saveza, jer jedino tako možemo učiniti da Niš postane centar juga Srbije, jer mu to i pripada i Niš i Nišlije naravno to i zaslužuju - dodaje odbornica.

Iako kaže da nije dogovorila saradnju oko formiranja saveza sa opozicionim političkim strankama, poziva i njih da učestvuju, ali ističe da treba potencirati da to oforme “novi i ispravni ljudi”, koji žele da rade u opštem, a ne ličnom i partijskom interesu.

Podsetimo, Đorđevićeva je kao deo vladajuće većine rekla da neće glasati za poklanjanje Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici, jer smatra da to nije dobra odluka za Niš, a zbog toga je isključena iz stranke, dobijala je pretnje i otkaz iz javnog preduzeća.


"Vučić će da odluči hoće li biti sednice ili ne"

To što skoro 3 meseca odbornici nisu zasedali, nakon što je Gradsko veće donelo odluku da ustupi aerodrom državi, a hiljade Nišlija zbog toga izašlo na ulice, Đorđevićeva tumači kao bojazan gradske vlasti pred građanima.

Boje se gneva Nišlija i shvataju da će tako izgubiti podršku na narednim izborima, jer neće imati argumente da izađu i kažu "glasajte za nas mi ćemo raditi u vašem interesu" - navodi Đorđevićeva.

Sumnja da u svemu tome ima i "trgovine", a kao argument navodi to što je gradski većnik Miloš Milošević pre mesec dana dobio posao u Toplani bez konkursa.

Kaže da je gradska vlast spremna na sve, jer ima "prljavu i perfidnu politiku", ali da će "poslednju reč" povrh svega imati predsednik Aleksandar Vučić, koji je građane koji su se pobunili nazvao "tupavim".

Ipak je predsednik Srbije taj koji će da odluči da li će biti sednice ili ne. Ipak je on taj koji misli za celu Srbiju, jer ovde vlada jednoumlje, a ne sloboda govora i mišljenja - ističe Đorđevićeva.

Iako je promenila 3 stranke, nastaviće da nastupa kao samostalni odbornik i neće vratiti mandat, kako kaže, jer time "štiti interese građana", a ima i potpunu slobodu delovanja i misli da će Nišlije biti zadovoljne njenim budućim akcijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    08:53 // 18. 6. 2018.

    Bez ikakvog preterivanja, ovo zaista deluje da su u Nišu hrabrije žene nego muškarci i da one mogu da se izdignu i kažu nešto u ime naroda a ne samo ono što partiji odgovara.

  • Ninoslav

    16:53 // 17. 6. 2018.

    Vidim da je ovde rec o strahu od konkurencije.
    Svi negativni komentari ne moze da budu od Nislija koji misle dobro svom gradu ,vec od onih koji se plase za svoja radna mesta i svoja mesecna primanja.
    A naravno i konkurencije posto su ocigledno u nekim od vodecih stranaka a i OPOZICIJE koliko mogu da vidim.

  • Kolega iz Objedinjene

    16:29 // 17. 6. 2018.

    Zena koja je zbog stava svoju porodicu lisila mesecnih prihoda id 52.000 din. I ona nema kredibiliteta??? Sram vas bilo! Bravo Jelena! Ne obaziri se na komentare botova.Samo napred! Nislije su uz tebe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: